
ΕΒΖ : Καθορίσθηκε η τιμολογιακή πολιτική
Για τις ενέργειες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να στηριχθούν οι τευτλοκαλλιεργητές και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), ενημερώνει με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Κουτσούκος. Σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων από τους βουλευτές της ΝΔ, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Γεώργιο Καρασμάνη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τους ενημερώνει ότι αποφασίστηκε […]
Για τις ενέργειες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να στηριχθούν οι τευτλοκαλλιεργητές και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), ενημερώνει με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αρμόδιος υφυπουργός, Γιάννης Κουτσούκος. Σε απάντηση σχετικών ερωτήσεων από τους βουλευτές της ΝΔ, Θεόφιλο Λεονταρίδη και Γεώργιο Καρασμάνη, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τους ενημερώνει ότι αποφασίστηκε η ένταξη σε «Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης» της καλλιέργειας ζαχαροτεύτλων, μέσω του «Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013».
Ήδη δημοσιεύθηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση διεξαγωγής εμπειρογνωμοσύνης (κανονιστική απαίτηση), για να προσδιοριστεί η απώλεια εισοδήματος που προκύπτει από την εφαρμογή της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων. Τελική ημερομηνία υποβολής προσφορών της εν λόγω πρόσκλησης ήταν η 22.02.2011.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εμπειρογνωμοσύνης, θα προωθηθεί σχετική τροποποίηση του Προγράμματος, έτσι ώστε οι τευτλοπαραγωγοί να ενταχθούν στην ολοκληρωμένη διαχείριση την καλλιεργητική περίοδο του 2012.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κάλεσε την ΕΒΖ να καθορίσει έγκαιρα την τιμολογιακή πολιτική της, ενέργεια που ήδη πραγματοποιήθηκε, προκειμένου να διευκολυνθεί ο καλλιεργητικός προγραμματισμός της χώρας και όπως εξάλλου διαβεβαιώνει ο υφυπουργός, «παρέχει προς την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αλλά και τους τευτλοκαλλιεργητές, τεχνική στήριξη σε πρωτοβουλίες και ενέργειες που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και παραγωγικότητα τους».
Ο κ. Κουτσούκος δηλώνει, επιπλέον, ότι «στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για τη νέα ΚΑΠ, έχει εντάξει στη διαπραγματευτική του στρατηγική τη διεύρυνση της στήριξης και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας του τομέα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρβανίτης: Οι πειραγμένες εκλογές σημαίνει «αλλοίωση συνειδήσεων» – Είχαν δημιουργήσει το 2023 τέτοιον μηχανισμό
- Μετανάστες: Αριθμός ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή Ένωση – Ποιες χώρες υποδέχονται τους περισσότερους
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442