Προσφυγική κρίση στα σύνορα Λιβύης – Τυνησίας
Τα δυτικά σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία «ξεχειλίζουν» από μετανάστες -κυρίως Αιγύπτιους εργάτες- που προσπαθούν να διαφύγουν αναζητώντας ασφάλεια. Είκοσι χιλιάδες Αιγύπτιοι περιπλανώνται στη μεθόριο, έχουν ανάγκη τροφής και προφύλαξης από το κρύο, τονίζουν αξιωματούχοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Η μαζική έξοδος από τη δυτική Λιβύη άρχισε την περασμένη Τετάρτη και έχει κορυφωθεί σε τέτοιο βαθμό που οι τυνησιακές Αρχές δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν το κύμα προσφύγων.
Τα δυτικά σύνορα της Λιβύης με την Τυνησία «ξεχειλίζουν» από μετανάστες -κυρίως Αιγύπτιους εργάτες- που προσπαθούν να διαφύγουν αναζητώντας ασφάλεια.
Είκοσι χιλιάδες Αιγύπτιοι περιπλανώνται στη μεθόριο, έχουν ανάγκη τροφής και προφύλαξης από το κρύο, τονίζουν αξιωματούχοι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Ορισμένοι πρόσφυγες διαδήλωσαν την Κυριακή στη μεθόριο φωνάζοντας «θέλουμε να γυρίσουμε σπίτι».
Περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν διαφύγει από τη Λιβύη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών.
Η μαζική έξοδος από τη δυτική Λιβύη άρχισε την περασμένη Τετάρτη και εντείνεται καθημερινά, μεταδίδει ανταποκριτής του BBC στο συνοριακό πέρασμα Ρας Τζντιρ.
Οι πρόσφυγες οδηγούνται με λεωφορεία σε κοντινό καταυλισμό, αλλά η Λιζ Έιστερ της UNHCR δηλώνει στο BBC ότι οι τυνησιακές Αρχές δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπίσουν το κύμα προσφύγων και χρειάζονται τη βοήθεια της διεθνούς κοινότητας.
«Είναι μία ανθρωπιστική κρίση, έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητές μας. Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να κινητοποιηθεί για να βοηθήσει την Αίγυπτο για τον επαναπατρισμό των υπηκόων της» αναφέρει ο τοπικός εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ποιοι σκύλοι επιτίθενται τελικά στους ανθρώπους; – Τι δείχνουν τα στοιχεία
- Eurogroup: Το «αγκάθι» του στεγαστικού στο επίκεντρο – Τα μοντέλα που θα συζητηθούν
- Ο Αταμάν συνδέεται με την Μπαρτσελόνα
- Χαλκίδα: Ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού λόγω ακύρωσης δρομολογίων – Ανακοίνωση της Hellenic Train
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ αποκαλύπτει τι θα κάνει την επομένη της λήξης του «The Late Show»
- Ρωσία – Ουκρανία: Συνεχίζονται οι εκατέρωθεν επιθέσεις – Από δύο νεκροί για κάθε πλευρά
- Κρήτη: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για όπλα και ναρκωτικά
- ΟΗΕ: Ιστορικό «ναι» σε ψήφισμα για την κλιματική αλλαγή – Οι οχτώ χώρες που είπαν «όχι»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Απελάθηκε η βρεφονηπιοκόμος που κακοποιούσε μωρά – Εξοργισμένοι οι γονείς [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/Ροκσανα-Λεψκα-102x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 21.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/loris-raselli-5kmTb29x1ic-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442