Πρωτοβουλίες για την ομαλή κοινωνική επανένταξη των αποφυλακισθέντων
Τη δυνατότητα θεσμοθέτησης Κοινωνικών Συνεταιρισμών αποφυλακισθέντων, με στόχο την ομαλή κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων μετά την οριστική απόλυσή τους από τα καταστήματα κράτησης, μελετά το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Τη δυνατότητα θεσμοθέτησης Κοινωνικών Συνεταιρισμών αποφυλακισθέντων, με στόχο την ομαλή κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων μετά την οριστική απόλυσή τους από τα καταστήματα κράτησης, μελετά το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Με έγγραφό του προς την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης ζητεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο να ενταχθεί η συγκεκριμένη δράση στο νομοσχέδιο για την κοινωνική οικονομία και κοινωνική επιχειρηματικότητα.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η ομαλή επανένταξη των αποφυλακισθέντων αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης.
«Δεδομένου ότι οι αποφυλακισθέντες αποτελούν μια ευάλωτη κοινωνική ομάδα, η οποία αντιμετωπίζει έντονα τα φαινόμενα της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, θεωρούμε ότι η επαγγελματική ενσωμάτωση και κοινωνική επανένταξη των αποφυλακιζόμενων αποτελεί την αναγκαία οδό για την πρόληψη από την τέλεση νέων εγκλημάτων, για την άρση των κοινωνικών προκαταλήψεων, αλλά και την αξιοπρεπή διαβίωσή τους» αναφέρεται.
Παρόμοιο μοντέλο έχει προβλεφθεί για τη στήριξη των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, που αφορά στη δημιουργία των Κοινωνικών Συνεταιρισμών Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) που έχουν ευρεία δυνατότητα δραστηριοτήτων όπως παραγωγικές, καταναλωτικές κ.λ.π.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δύο συμφωνίες και ένα ραντεβού ξεκλειδώνουν τον ενεργειακό κόμβο στην Ελλάδα
- ΗΠΑ: Μνήμες Μεγάλης Ύφεσης στην αγορά εργασίας – Ρεκόρ απολύσεων τον Γενάρη
- Χαμένη Άνοιξη: Η ισορροπία ανάμεσα στη συλλογική μνήμη και το προσωπικό τραύμα
- Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ από σήμερα έως τις 13 Φεβρουαρίου
- Ισπανία: Νέα πανωλεθρία για τους Σοσιαλιστές του Σάντσεθ σε τοπικές εκλογές – Μεγάλη αύξηση για την Ακροδεξιά
- Σχέση: Τι κάνεις όταν «χάνεσαι» στη μετάφραση;
- Αρκάς: Η καλημέρα του Φεβρουαρίου
- Ιδιοκτήτες ασφαλισμένων ακινήτων – Πώς θα «κλειδώσουν» έκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 09.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/gurpreet-singh-BGUt0Fq1I78-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442