Ο Γ.Παπανδρέου «προαλείφεται για ΓΓ του ΟΗΕ», εκτιμά ο Γ.Καρατζαφέρης
Την εκτίμηση ότι οδηγούμαστε σε εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας μάλιστα ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους την 4η Απριλίου. Παράλληλα, ανέφερε την εκτίμησή του ότι ο Γ.Παπανδρέου «εκτός απροόπτου, έχει καπαρώσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ».
Την εκτίμηση ότι οδηγούμαστε σε εκλογές εξέφρασε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, αναφέροντας μάλιστα ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους την 4η Απριλίου. Παράλληλα, ανέφερε την εκτίμησή του ότι ο Γ.Παπανδρέου «εκτός απροόπτου, έχει καπαρώσει τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ».
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο κ.Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου «σχεδιάζει να τις κερδίσει, αλλά εκτιμώ ότι υπάρχει και άλλη οδός που μπορεί να τις χάσει».
Ο ίδιος εκτίμησε ότι «πιθανότατη ημερομηνία μου φαίνεται η 4η Απριλίου» και υποστήριξε ότι «στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου, θα «παραδώσει το δακτυλίδι», όπως ακριβώς έγινε και με την περίπτωση Σημίτη».
Ο Γ.Καρατζαφέρης εκτίμησε επίσης ότι έχουν δρομολογηθεί εξελίξεις και υποστήριξε ότι «ο κ. Παπανδρέου προαλείφεται για να αναλάβει τη θέση του Γ.Γ του ΟΗΕ. Εκτός απροόπτου και απροβλέπτου, πιστεύω ότι έχει καπαρώσει τη θέση αυτή».
Υποστήριξε ακόμη ότι το ΔΝΤ και η ΕΕ «θα τον επιβραβεύσουν για αυτή τη θέση, με ένα τριπλό δώρο: με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους μας, με τη μείωση του επιτοκίου, και την έκδοση του ευρωομολόγου».
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του συνολικού χρέους της χώρας, και εξέφρασε την ικανοποίησή του που το ακούει όπως είπε- «κάθε μέρα και από περισσότερα χείλη – χθες το άκουσα από τον κ. Πάγκαλο – ότι δεν φτάνει μόνο η επιμήκυνση του χρέους προς την τρόικα, αλλά η επιμήκυνση του συνολικού χρέους της χώρας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ελεγχόμενη έκρηξη σε κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ
- Τι φέρνει «φουρτούνα» στο yachting;
- Η Σανάε Τακαΐτσι έχει ρεαλιστικές ελπίδες για αυτοδυναμία στις εκλογές της Κυριακής με νέο κυβερνητικό εταίρο
- Άνοιξαν οι κάλπες στην Ταϊλάνδη με τρεις υποψηφίους που δεν μπορούν να εκλεγούν αυτοδύναμα
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)





















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)

































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442