
Από το Παρίσι ξεκίνησε η μαραθώνια περιοδεία του πρωθυπουργού στο εξωτερικό
Στο Παρίσι, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στο εξωτερικό, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν και θα συμμετάσχει σε ημερίδα του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας με θέμα «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός». Την Παρασκευή θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου αναμένεται να συναντήσει τον Τ.Ερντογάν, και εν συνεχεία θα επισκεφθεί την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με ομολόγους του για τη δημιουργία κοινής οικονομικής διακυβέρνησης και την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα.
Στο Παρίσι, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στο εξωτερικό, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου. Την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν και θα συμμετάσχει σε ημερίδα του γαλλικού υπουργείου Οικονομίας με θέμα «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός».
Την Παρασκευή θα μεταβεί στην Τουρκία, όπου αναμένεται να συναντήσει τον Τ.Ερντογάν, και εν συνεχεία θα επισκεφθεί την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρώπης και της Σκανδιναβίας, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων με ομολόγους του για τη δημιουργία κοινής οικονομικής διακυβέρνησης και την προώθηση ζητημάτων που αφορούν την Ελλάδα.
Η συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου των Τούρκων πρεσβευτών, στην οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός προσκλήθηκε από τον Ταγίπ Ερντογάν.
Όσον αφορά στην επίσκεψη στο Παρίσι, προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Σύμφωνα με το ΒήμαOnline, κατά την παραμονή στο Παρίσι ο Γ.Παπανδρέου θα έχει συζητήσεις για την προσέλκυση γαλλικών επενδύσεων στην Ελλάδα, παράλληλα με την εξελισσόμενη πολιτική συζήτηση για το ευρωομόλογο.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται ότι θα θέσει ευθέως το ζήτημα της εξεύρεσης ευρωπαϊκής λύσης σε ό,τι αφορά τη σταθερότητα και το μέλλον του ευρώ κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του στην ημερίδα «Νέος κόσμος, νέος καπιταλισμός» αλλά και στη συνάντηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν την Πέμπτη.
Φιλοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης είναι να θέσει το ζήτημα της χρηματοδότησης των επενδύσεων μέσω εκδόσεως ομολόγων σε μια περίοδο όπου η γαλλική κυβέρνηση και συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον δραστηριοποίησης στην Ελλάδα, εφόσον ξεπεραστούν νομικά, γραφειοκρατικά και διαρθρωτικά προβλήματα.
Το γαλλικό ενδιαφέρον έχει ήδη εκδηλωθεί τόσο στο πλαίσιο διμερών επαφών «χαμηλού επιπέδου» όσο και σε επίπεδο συνομιλιών και επαφών μεταξύ παραγόντων των δύο κυβερνήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ποιο είναι το κόστος ενός πιθανού… διαζυγίου του Αταμάν με τον Παναθηναϊκό»
- Η μαγική εικόνα των δημοσκοπήσεων
- Θεσσαλονίκη: Τι εξετάζουν οι Αρχές για τις δολοφονίες των δύο γυναικών στη Μενεμένη – Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι
- Πόσα κέρδισαν τα ελληνικά ξενοδοχεία το 2025 – Ποια ξεχώρισαν σύμφωνα με έρευνα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (3/2): Πού θα δείτε τα ματς Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στη Euroleague και την Εθνική
- Σύντομα θα μπορείτε να επισκεφθείτε το εφηβικό δωμάτιο του Ντέιβιντ Μπόουι – «Ολόκληρος ο κόσμος μου»
- Νέα Πέραμος: Έξι μέρες ήταν ζωντανός ο 27χρονος πριν τον εκτελέσουν – Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές
- Πόσο αναγκαίο είναι το συνταγματικό «φρένο χρέους» – Η σύγκριση με τη Γερμανία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/finn-h-o4F7IzxjGZ4-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442