Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Κρατούμενοι εκθέτουν έργα ζωγραφικής στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Την έκθεση «Από τον Όμηρο στον Καββαδία» παρουσιάζουν η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού. Η έκθεση στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ενάντια στις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, και επιπλέον στην μείωση του κοινωνικού στιγματισμού, της περιθωριοποίησης και της απομόνωσης μεγάλου αριθμού ατόμων μετά την αποφυλάκιση τους.

Την έκθεση «Από τον Όμηρο στον Καββαδία» παρουσιάζουν η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Κορυδαλλού.

Τα έργα εμπνεύστηκαν 42 κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού και παρουσιάζουν τους Έλληνες ποιητές μέσα από τα μάτια τους.

Οι δημιουργοί, παρά τον εγκλεισμό και την απομόνωση, φιλοτέχνησαν με δημιουργικότητα και ευαισθησία την σειρά έργων τέχνης και «μεταμόρφωσαν» τη φυλακή σε ζωντανό πυρήνα καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η Πινακοθήκη Πειραιά φιλοξένησε για πρώτη φορά την έκθεση των κρατουμένων το 2005. Μετά, το 2008 παρουσίασε έργα των κρατουμένων εμπνευσμένα από την Γκερνίκα του Πάμπλο Πικάσο.

Η οργάνωση της έκθεσης στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης ενάντια στις προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι κρατούμενοι, και επιπλέον στην μείωση του κοινωνικού στιγματισμού, της περιθωριοποίησης και της απομόνωσης μεγάλου αριθμού ατόμων μετά την αποφυλάκιση τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο