
Πατέρας για πρώτη φορά στα 111 του χρόνια
Πολλοί νομίζουν πως το μακροβιότερο ζώο στον κόσμο είναι οι χελώνες των νησιών Γκαλαπάγκος αλλά μάλλον κάνουν λάθος.
photo © 2008 Phillip Capper | more info (via: Wylio)
Πολλοί νομίζουν πως το μακροβιότερο ζώο στον κόσμο είναι οι χελώνες των νησιών Γκαλαπάγκος αλλά μάλλον κάνουν λάθος.
Το Tuatara στην Νέα Ζηλανδία μοιάζει με σαύρα και είναι ένα ζωντανό απολίθωμα με απροσδιόριστη ακόμη διάρκεια ζωής. Σίγουρα πάντως είναι σεξουαλικά ενεργό ακόμη και μετά τα 80 του χρόνια, ενώ ένα αιχμάλωτο αρσενικό ζώο με το όνομα Henry υποβλήθηκε σε εγχείριση για την αφαίρεση ενός όγκου και κατάφερε να ζευγαρώσει και να αποκτήσει απογόνους στα 111 του!
Ακόμη βέβαια δεν έχει παρατηρηθεί ζώο για τόσα χρόνια ώστε να είμαστε βέβαιοι πως είναι τα μακροβιότερα του κόσμου αλλά όπως όλα δείχνουν σε μερικές δεκαετίες το ρεκόρ των χελωνών θα σπάσει από τα Tuatara.
Γιώργος Επιτήδειος
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442