Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Τον πρίγκιπα Ουίλιαμ αντί του Καρόλου θέλουν στο θρόνο οι Βρετανοί

Τον πρίγκιπα Ουίλιαμ αντί του Καρόλου θέλουν στο θρόνο οι Βρετανοί

Το επόμενο βασιλικό ζεύγος στη Βρετανία θα πρέπει να είναι ο Ουίλιαμ και η αρραβωνιαστικιά του Κέιτ Μίντλετον και όχι ο Κάρολος και η Καμίλα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μετά την ανακοίνωση της πρότασης γάμου του Ουίλιαμ. Οι Βρετανοί φαίνεται να θεωρούν πως ο 62χρονος Κάρολος δεν μπορεί να φέρει «φρέσκο αέρα» στο στέμμα, ενώ δεν τον βοηθά ούτε και η χαμηλή δημοφιλία της συζύγου του Καμίλα.

Το επόμενο βασιλικό ζεύγος στη Βρετανία θα πρέπει να είναι ο Ουίλιαμ και η αρραβωνιαστικιά του Κέιτ Μίντλετον και όχι ο Κάρολος και η Καμίλα, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιήθηκαν μετά την ανακοίνωση της πρότασης γάμου του Ουίλιαμ.

Οι Βρετανοί φαίνεται να θεωρούν πως ο 62χρονος Κάρολος δεν μπορεί να φέρει «φρέσκο αέρα» στο στέμμα, ενώ δεν τον βοηθά ούτε και η χαμηλή δημοφιλία της συζύγου του Καμίλα.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας ICM που δημοσιεύεται στην εφημερίδα News of the World έδειξε ότι το 64% των Βρετανών θέλουν να διαδεχτεί τη βασίλισσα Ελισάβετ ο Ουίλιαμ, ενώ στη δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες συμφώνησαν πως ο νεαρός πρίγκιπας θα γίνει καλύτερος βασιλιάς από τον πατέρα του, τον 62χρονο Κάρολο.

Στην πρώτη δημοσκόπηση ούτε ένας στους πέντε δεν επιθυμεί να περάσει το στέμμα στον Κάρολο και την Καμίλα ενώ στη δεύτερη το 44% πιστεύει ότι ο Κάρολος θα πρέπει να ανοίξει τον δρόμο για το θρόνο στο γιο του.

Ο Ουίλιαμ και η μέλλουσα σύζυγός του ανακοίνωσαν στις αρχές της εβδομάδας τον αρραβώνα τους, τραβώντας πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας.

Ορισμένοι θεωρούν τον Κάρολο πολύ μεγάλο για να φέρει νέο αέρα στη μοναρχία εάν διαδεχθεί τελικά τη μητέρα του, την στιγμή που η δημοτικότητα της συζύγου του Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς δεν μπορεί να συγκριθεί με εκείνη της Νταϊάνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο