Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις στη Γαλλία
Δύο ύποπτοι για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις συνελήφθησαν από την γαλλική αστυνομία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ. «Ανακρίνονται αυτή τη στιγμή», είπε ο Γάλλος υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.
Δύο ύποπτοι για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις συνελήφθησαν από την γαλλική αστυνομία, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μπρις Ορτεφέ.
Πρόκειται για δύο αδέλφια τα οποία συνελήφθησαν σε προάστιο του Παρισιού την Τετάρτη ως ύποπτοι για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία.
«Πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες. Ανακρίνονται αυτή τη στιγμή», είπε ο Γάλλος υπουργός στον τηλεοπτικό σταθμό France 2, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο ίδιος είπε ότι από τις αρχές του χρόνου έχουν πραγματοποιηθεί 85 παρόμοιες συλλήψεις και ότι 27 από τους συλληφθέντες βρίσκονται ήδη στη φυλακή.
Οι κυβερνήσεις, οι αεροπορικές εταιρίες και οι αεροπορικές αρχές ανά τον κόσμο αναθεωρούν τα μέτρα ασφαλείας των πτήσεων από την περασμένη εβδομάδα που παγιδευμένα δέματα από την Υεμένη εστάλησαν ταχυδρομικώς στις ΗΠΑ και έγιναν αντιληπτά στο Ντουμπάι και τη Βρετανία.
Η Γαλλία βρίσκεται σε κατάσταση υψίστου συναγερμού μετά την απαγωγή επτά ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και πέντε Γάλλοι πολίτες, από το παρακλάδι της αλ Κάιντα στη Βόρεια Αφρική, το Σεπτέμβριο.
Ο ηγέτης της αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είπε σε μήνυμά του που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό Al Jazeera στις 27 Οκτωβρίου, ότι οι πέντε Γάλλοι υπήκοοι απήχθησαν στο Νίγηρα εξαιτίας της άδικης αντιμετώπισης των μουσουλμάνων από τη γαλλική κυβέρνηση.
Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 12 υπόπτους στις αρχές Οκτωβρίου και σύμφωνα με τον Ορτεφέ οι συλλήψεις συνδέονταν με την αυξημένη απειλή της τρομοκρατίας στην Ευρώπη κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.