Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
in.gr

Έκλεισαν ξανά τα Τέμπη για προληπτικούς λόγους έπειτα από πτώση βράχου

Κλειστή τουλάχιστον μέχρι τις 10 το βράδυ του Σαββάτου θα παραμείνει η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, μετά το περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, όταν μικρός βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, προκαλώντας ατύχημα με διερχόμενο φορτηγό. Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί η επιθεώρηση και θα ληφθούν αποφάσεις για το πότε θα ανοίξει ο δρόμος.

Κλειστή τουλάχιστον μέχρι τις 10 το βράδυ του Σαββάτου θα παραμείνει η εθνική οδός στην κοιλάδα των Τεμπών, μετά το περιστατικό που συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής, όταν μικρός βράχος έπεσε στο οδόστρωμα, προκαλώντας ατύχημα με διερχόμενο φορτηγό.

Ύστερα από εκτίμηση της κατάστασης και για προληπτικούς λόγους λόγω και της συνεχούς βροχόπτωσης, αποφασίστηκε το κλείσιμο των Τεμπών από τις 10 το βράδυ της Παρασκευής.

Η εθνική οδός θα παραμείνει κλειστή για την εκτέλεση εργασιών προς αποκατάσταση του προβλήματος που προκάλεσε η κατολίσθηση. Η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο» αποδίδει την πτώση του βράχου στις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Ομάδα αλπινιστών προέβη σε μία πρώτη αυτοψία στο σημείο της κατολίσθησης και διαπίστωσε ότι ο βράχος έπεσε από μεγάλο υψόμετρο που υπερβαίνει τα 80 μέτρα σε σημείο που δεν υπάρχει προστατευτικό πλέγμα, γιατί στην περιοχή υπάρχει πυκνή βλάστηση και είχε εκτιμηθεί ότι μπορούσε να αποτρέψει πιθανή κατολίσθηση.

Εναλλακτικές διαδορομές

Μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών η κυκλοφορία θα διεξάγεται από ναλλακτικές διαδρομές όπως τις ανακοίνωσε η Αστυνομία:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

  1. Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα τουριστικά λεωφορεία , θα εκτρέπονται:
    • Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας [Χ/Θ 346+300 Π.Α.Θ.Ε], προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων –Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
    • Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 Π.Α.Θ.Ε.], όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνα-Κοζάνης-Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας.
  2. Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων και τα λεωφορεία ΚΤΕΛ, θα εκτρέπονται από τον κόμβο του Πλατυκάμπου [Χ/Θ 349+396 Π.Α.Θ.Ε.] προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινο Νερό-Στόμιο-Ομόλιο, θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από δ/ση Στομίου [Χ/Θ 390+700 Π.Α.Θ.Ε.].

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

  1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και τα τουριστικά λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας [Χ/Θ 474+500 Π.Α.Θ.Ε.] προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
    • Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε.
    • Είτε, μέσω Ε.Ο. Κοζάνης –Γρεβενών –Καλαμπάκας-Τρικάλων -Λάρισας και εν συνεχεία διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.
  2. Όλα τα Ι.Χ.Ε. τα φορτηγά μέχρι 3,5, τόνους και τα λεωφορεία ΚΤΕΛ, που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Δ/σης Στομίου καιθα ακολουθούν τη διαδρομή Ομόλιο-Στόμιο-Κόκκινο νερό –Βελίκα-Αγιόκαμπο-Αγιά-Κόμβο Πλατυκάμπου-Π.Α.Θ.Ε.

Εξαιρούνται απ’ τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής, απ’ την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του Ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και κατοίκων των Δήμων Κάτω Ολύμπου & Ευρυμενών:

  • Φορτηγά , για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο, αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα(λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).

* Σε σχετική ανακοίνωσή της η «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟ» επισημαίνει: «Ύστερα από την αρχική αξιολόγηση του συμβάντος και τα αναμενόμενα έντονα καιρικά φαινόμενα, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, διακόπτεται η κυκλοφορία εντός της κοιλάδας των Τεμπών, μέχρι να ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο διεξοδική επιθεώρηση της περιοχής από ειδικούς γεωλόγους-αλπινιστές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο