Αμεσο διορισμό των νοσηλευτών ζητά από τις διοικήσεις των νοσοκομείων ο Ανδρέας Λοβέρδος
Ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων για καθυστερήσεις στη διαδικασία διορισμού νοσηλευτών επιρρίπτει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Με επιστολή του ζητά από τους διοικητές των νοσοκομείων να εξαλείψουν τις καθυστερήσεις και να προχωρήσουν άμεσα στις προσλήψεις.
Ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων για καθυστερήσεις στη διαδικασία διορισμού νοσηλευτών επιρρίπτει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Με επιστολή του ζητά από τους διοικητές των νοσοκομείων να εξαλείψουν τις καθυστερήσεις και να προχωρήσουν άμεσα στις προσλήψεις.
{{{ moto }}}
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει:
«Κύριε Διοικητά,
Στις 16/09/10 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Νικόλαος Πολύζος, με εγκύκλιό του, σας ζήτησε να προχωρήσετε γρήγορα στις εκ μέρους σας οφειλόμενες διαδικασίες για τον διορισμό νοσηλευτικού προσωπικού ΠΕ και ΤΕ.
»Θεωρώαδιανόητο να υποβάλλουν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, αλλά ενίοτε και εσείς οι ίδιοι, διαμαρτυρίες για έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και να καθυστερούν τα ίδια τα νοσοκομεία τη διοικητική διεκπεραίωση των σχετικών πράξεων. Με άλλα λόγια, θεωρώ αδιανόητο να καθυστερούν οι υπηρεσίες σας την εκ μέρους του Υπουργείου πρόσληψη 971 νοσηλευτών ΤΕ.
»Φρόντισα ο ίδιος να εξαλείψω τις καθυστερήσεις και τις αγκυλώσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου μας ως προς το θέμα αυτό. Παρακαλώ, λοιπόν, και εσάς να εξαλείψετε πάραυτα τις δικές σας καθυστερήσεις. Το υφιστάμενο προσωπικό του νοσηλευτικού κλάδου δεν αντέχει άλλο και δεν χρωστά τίποτε να υφίσταται, με τρόπο δραματικό, τις καθυστερήσεις μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ
- Σχολεία: Πού θα παραμείνουν κλειστά και πού θα λειτουργήσουν μια ώρα αργότερα
- Αττική: Στου Παπάγου το μεγαλύτερο ύψος βροχής – Χάρτης με την κατανομή ανά περιοχή
- Τριαντάφυλλος: Τι τον οδήγησε στο νοσοκομείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442