Συμβολική κατάληψη των εργαζομένων στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης
Κατάληψη στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι σε αυτό, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθεί η γενική γραμματεία Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας.
Κατάληψη πραγματοποιήθηκε από το πρωί και μέχρι τις 10:30 της Πέμπτης στο υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης από τους υπαλλήλους.
Ο σύλλογος των εργαζομένων στον τομέα του υπουργείου, που ασχολείται με θέματα αγοράς και καταναλωτή, διαμαρτύρεται για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφερθεί η γενική γραμματεία Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας.
Οι εργαζόμενοι περιμένουν να επιδώσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στο οποίο επισημαίνουν ότι οι δύο γενικές γραμματείες, Εμπορίου και Καταναλωτή λειτουργούν συμπληρωματικά η μία στην άλλη και η εποπτεία τους δεν μπορεί να είναι σε ξεχωριστά υπουργεία.
Με τη μεταφορα της γενικής γραμματείας Καταναλωτή διαφωνεί και η Νέα Δημοκρατία.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης: «Απαιτείται συντονισμός στις κυβερνητικές πολιτικές για την προστασία του καταναλωτή, ενώ με τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή στο υπουργείο Εργασίας δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα».
«Το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Τώρα αποφάσισε να μεταφέρει τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Υπουργείο Εργασίας. Όταν η Ελλάδα έχει το πρωτάθλημα της ακρίβειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να υπάρξει καλύτερος συντονισμός στις κυβερνητικές πολιτικές για την προστασία του καταναλωτή, δημιουργείται μεγαλύτερο πρόβλημα».
»Δεν πρέπει οι προτεραιότητες των υπουργών να επικρατούν των προτεραιοτήτων, ευρύτερα, της κυβέρνησης και της χώρας» προσθέτει ο Κ.Χατζηδάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η Euroleague όρισε τον Ντιφαλά στο Παναθηναϊκός – Μπασκόνια
- Γροιλανδία: «Δεν σκέφτομαι πλέον αποκλειστικά την ειρήνη» – Νέες απειλές Τραμπ και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες
- Ταΰγετος: «Είχαν κακώσεις και δεν μπορούσανε να περπατήσουν» – Αίσιο τέλος για τους 8 ορειβάτες
- Αγρότες: Ψαλιδίζει τις προσδοκίες ο Τσιάρας – «Η κυβέρνηση έχει κάνει τις τελικές της ανακοινώσεις»
- Η Τόνια Σωτηροπούλου αποχαιρετά τον πατέρα της – Η συγκινητική ανάρτησή της
- Θεσσαλονίκη: 38χρονος διέρρηξε 14 οχήματα μέσα σε λίγες ώρες
- Πρώτη κρούση για τον Τσάμπι Αλόνσο: Τον θέλει η Άιντραχτ Φρανκφούρτης
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Αρνείται να εξετάσει τον Γκόλια η αντιπολίτευση – «Ευτελισμός της διαδικασίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-134x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)








































![Ρωσία: Θαμμένες κάτω από το χιόνι ολόκληρες γειτονιές – Σκάβουν τούνελ για να φτάσουν στα σπίτια τους [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/Capture-110-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442