Ευκαιρία για λύση στην ονομασία της ΠΓΔΜ «βλέπει» ο Βαν Ρομπάι
«Παρουσιάζεται μία σημαντική ευκαιρία για να υπάρξει σύντομα λύση» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εκτίμησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ.
«Παρουσιάζεται μία σημαντική ευκαιρία για να υπάρξει σύντομα λύση» στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ εκτίμησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι μετά τη συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκεόργκι Ιβάνοφ.
«Τώρα είναι η ώρα για τις δύο πλευρές να αποφασίσουν», πρόσθεσε ο Ρομπάι, ο οποίος τόνισε ακόμη πως κατά τη συνάντηση ενεθάρρυνε τον πρόεδρο της ΠΓΔΜ να ενισχύσει τις προσπάθειες για λύση στο θέμα της ονομασίας.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημείωσε ακόμη ότι η ΕΕ υποστηρίζει σθεναρά τις προσπάθειες που θα οδηγήσουν το συντομότερο δυνατόν σε μια κοινά αποδεκτή λύση στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Από την πλευρά του, ο Γκ. Ιβανόφ δήλωσε ότι ενημέρωσε τον Βέλγο αξιωματούχο για τις προσπάθειες που καταβάλλει η χώρα του προκειμένου να ξεπεραστεί ένα «παράλογο εμπόδιο», τονίζοντας πως η ΠΓΔΜ προσβλέπει στην επίλυση του θέματος της ονομασίας και ότι θα πρέπει να επικρατήσει ένα πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας.