Μποτιλιάρισμα… 100 χιλιομέτρων ταλαιπωρεί για ημέρες τους οδηγούς στο Πεκίνο
Χιλιάδες οχήματα παγιδεύτηκαν τη Δευτέρα, για ένατη ημέρα, σε γιγαντιαίο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο στο ρεύμα προς το Πεκίνο. Η συμφόρηση και οι ουρές που φτάνουν τα... 100 χιλιόμετρα οφείλεται, εκτιμούν τα κινεζικά μέσα, σε αύξηση στη ροή των βαρέων οχημάτων αλλά και σε έργα.
Χιλιάδες οχήματα παγιδεύτηκαν για ένατη ημέρα σε γιγαντιαίο μποτιλιάρισμα σε αυτοκινητόδρομο στο ρεύμα προς το Πεκίνο.
Η συμφόρηση και οι ουρές που φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα παρατηρούνται από τις 14 Αυγούστου στον αυτοκινητόδρομο ταχείας κυκλοφορίας προς το Θιβέτ.
Οφείλεται, εκτιμούν τα κινεζικά μέσα, σε αύξηση στη ροή των βαρέων οχημάτων αλλά και σε έργα που ξεκίνησαν στο μεταξύ για την επισκευή τμημάτων που παρουσίασαν φθορές λόγω της αυξημένης κίνησης.
Προσθέτουν μάλιστα κινεζικές εφημερίδες ότι πλανόδιοι έμποροι βρήκαν την ευκαιρία να πουλήσουν σε υψηλές τιμές φαγητό και νερό στους αποκλεισμένους οδηγούς.
Μεγάλα μποτιλιαρίσματα καταγράφηκαν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ενώ οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες με το πρόβλημα να επιμένει μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.