Πέμπτη 08 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Σύγκρουση τρένων στην Ινδία με δεκάδες νεκρούς

Σύγκρουση τρένων στην Ινδία με δεκάδες νεκρούς

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν από σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών σε σιδηροδρομικό σταθμό βόρεια της Καλκούτας, στην Ινδία. Από τη σφοδρή σύγκρουση οι δύο αμαξοστοιχίες μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες σιδηρικών. Σε αμέλεια και όχι σε δολιοφθορά οφείλεται το δυστύχημα, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο.

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 100 τραυματίστηκαν από σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών σε σιδηροδρομικό σταθμό βόρεια της Καλκούτας, στην Ινδία. Οι Αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας (τοπική ώρα), όταν η υπερταχεία Uttarbanga Express συγκρούστηκε με την αμαξοστοιχία Bananchal Express, την ώρα που η δεύτερη αναχωρούσε από τον σταθμό Sainthia.

«Συνεχίζουμε να ανασύρουμε πτώματα από τα συντρίμμια των τρένων» δήλωσε ο
υπεύθυνος της τοπικής αστυνομίας, Χουμαγιούν Καμπίρ.

Από τη σύγκρουση, οι δύο αμαξοστοιχίες μετατράπηκαν σε άμορφες μάζες σιδηρικών.

Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο, αλλά και ομάδες διάσωσης συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων.

Τα αίτια της σύγκρουσης ερευνώνται. Το δυστύχημα οφείλεται σε αμέλεια κι όχι σε δολιοφθορά, δήλωσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας της δυτικής Βεγγάλης.

Η Ινδία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά δίκτυα στον κόσμο, αλλά τα δυστυχήματα είναι συχνά λόγω της κακής συντήρησης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 08 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο