Σκληρή μάχη θα δώσουν οι υποψήφιοι για την προεδρία στην Πολωνία
Σε δύσκολη μάχη αναδεικνύεται ο δεύτερος γύρος για τις προεδρικές
εκλογές στην Πολωνία που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις
δείχνουν ότι η διαφορά των Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι και Γιάροσλαβ Καζίνσκι
είναι πολύ μικρή και το αποτέλεσμα δεν έχει ακόμα κριθεί...
Σε δύσκολη μάχη αναδεικνύεται ο δεύτερος γύρος για τις προεδρικές εκλογές στην Πολωνία που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά των Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι και Γιάροσλαβ Καζίνσκι είναι πολύ μικρή και το αποτέλεσμα δεν έχει ακόμα κριθεί…
Επικρατέστερος θεωρείτο μέχρι πρόσφατα ο Μπ.Κομορόφσκι του κυβερνώντος κόμματος Πολιτική Πλατφόρμα.
Ωστόσο, ο Γ.Καζίνσκι, αδελφός του Λεχ Καζίνσκι που έχασε τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα, φαίνεται πως έχει αυξήσει το ποσοστό του.
Η εφημερίδα Gazeta Wyborcza αναφέρει την Παρασκευή ότι οι δύο αντίπαλοι ενδέχεται να λάβουν ίδια ποσοστά στον δεύτερο και καθοριστικό γύρο, ενώ κάποιοι προβλέπουν ότι ο Κομορόφσκι μπορεί να εξασφαλίσει προβάδισμα μεταξύ 3% και 6%.
Την Πέμπτη η εφημερίδα Rzeczpospolita δημοσίευσε δημοσκόπηση που δείχνει ότι ο Γ.Καζίνσκι και ο Μπ.Κομορόφσκι εξασφαλίζουν και οι δύο από 45% των ψήφων.
Η εφημερίδα έγραψε ότι η εταιρεία δημοσκοπήσεων GfK, η οποία διενήργησε τηλεφωνικώς την έρευνα σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων, την 1η Ιουλίου, εκτιμά ότι οι περισσότεροι από το 10% των αναποφάσιστων, τελικώς θα στηρίξουν τον Καζίνσκι, ο οποίος ενδέχεται έτσι να εξασφαλίσει προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπάλου του.
Μόνο η εφημερίδα Dziennik Gazeta Prawna, η οποία δημοσίευσε την Παρασκευή τηλεφωνική έρευνα της Homo Homini σε δείγμα 1.203 Πολωνών, εκτιμά ότι ο Κομορόφκσι θα έχει προβάδισμα 12% έναντι του Καζίνσκι.
Οι δημοσκοπήσεις στην Πολωνία δέχονται συχνά κριτική για παραπλανητικές προβλέψεις και τείνουν να υποτιμούν τη στήριξη στο πρόσωπο του Καζίνσκι.
Ο Κομορόφσκι εξασφάλισε προβάδισμα 5% έναντι του Καζίνσκι κατά τον πρώτο γύρο τον Ιούνιο.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα