Μεγάλη πετρελαιοκηλίδα στον Άραχθο κοντά στην Άρτα
Σε εξέλιξη βρίσκεται τη Δευτέρα επιχείρηση για την αντιμετώπιση
πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκε στον ποταμό Άραχθο, έπειτα από
διαρροή μαζούτ σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο τις προηγούμενες ημέρες. Η ΔΕΗ διέκοψε την παροχή νερού στο υδροηλεκτρικό φράγμα
Πουρναρίου.
Σε εξέλιξη βρίσκεται τη Δευτέρα επιχείρηση για την αντιμετώπιση πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκε στον ποταμό Άραχθο, έπειτα από διαρροή μαζούτ σε εγκαταλειμμένο εργοστάσιο τις προηγούμενες ημέρες.
«Οι εργασίες αντιμετώπισης του συνολικού προβλήματος και της απομάκρυνσης του μαζούτ και της λάσπης συνεχίζονται κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες» ανακοίνωσε το απόγευμα το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Σύμφωνα πάντως με το νομάρχη Άρτας Γιώργο Παπαβασιλείου, η κατάσταση είναι «ελεγχόμενη και αναστρέψιμη».
Στην επιχείρηση του υπουργείου συνέδραμε η Αστυνομία, η Πυροσβεστική αλλά και η ΔΕΗ, η οποία διέκοψε την παροχή νερού στο υδροηλεκτρικό φράγμα Πουρναρίου, ώστε να μην παρασυρθεί το μαζούτ προς τις αρδευόμενες περιοχές και τον Αμβρακικό Κόλπο.
«Η ρύπανση προκλήθηκε από τις δεξαμενές του εγκαταλελειμμένου από το 1998 εργοστασίου χυμοποίησης «Εσπερίδα», από τις οποίες δεν είχε απομακρυνθεί η εναπομείνασα ποσότητα μαζούτ» αναφέρει η ανακοίνωση.
«Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, η Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενήργησε για την άμεση παρουσία της Προϊσταμένης του Τομέα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδας και επικοινώνησε με το Νομάρχη Άρτας και υπευθύνους υπαλλήλους της ΠΕΧΩ Ηπείρου».
Οι αρχές αναζητούν τώρα τους ενόχους οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας