Εκπρόθεσμη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ από Παπακαλιάτη
Αιφνιδιαστική και μάλιστα εκπρόθεσμη υποψηφιότητα για την προεδρία του
ΕΣΑΚΕ απέστειλε περίπου ένα 24ωρο μετά τη λήξη της προθεσμίας ο Μανώλης
Παπακαλιάτης. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ζήτησε εγγράφως από
τη Λίγκα να του επιτρέψει την υποψηφιότητα. Τι αίτημα όμως απορρίφθηκε...
Αιφνιδιαστική και μάλιστα εκπρόθεσμη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΕΣΑΚΕ απέστειλε περίπου ένα 24ωρο μετά τη λήξη της προθεσμίας ο Μανώλης Παπακαλιάτης. Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ ζήτησε εγγράφως από τη Λίγκα να του επιτρέψει την υποψηφιότητα.
Ενδιαφέρον πάντως έχει το αίτημα που απέστειλε ο Παπακαλιάτης τόσο στον ΕΣΑΚΕ, όσο και στις ομάδες, στο οποίο αναφέρει ότι είναι γνώστης δύο ξένων γλωσσών, ενώ τονίζει ότι αν εκλεγεί θα αναλάβει την προεδρία χωρίς έξοδα παραστάσεως, καθώς θεωρεί ότι ο αθλητισμός δεν αποτελεί μέσο πλουτισμού για κανέναν.
Σε δηλώσεις του στο διαδίκτυο, ο εκπρόθεσμος υποψήφιος αναφέρει ότι… «θέλω να διεκδικήσω την προεδρία ώστε η κατάσταση να μην χειροτερέψει και επιτέλους να κάνουμε βήματα μπροστά», ξεκαθαρίζει ότι… «αν δεν είχα εξασφαλίσει τη στήριξη κάποιων δεν θα έκανα καν κίνηση», ενώ τόνισε ότι… «εγώ δεν θέλω τις ευλογίες του Βασιλακόπουλου… Θέλω μόνο τη στήριξη των ομάδων. Αυτή με ενδιαφέρει. Τα… ιερατεία είναι για άλλους. Ο μοναδικός τρόπος για να πάει μπροστά το επαγγελματικό μπάσκετ είναι να είναι εντελώς ανεξάρτητο από την ΕΟΚ. Κάτι που θα το είχα καταφέρει από τη θητεία μου ως πρόεδρος αν δεν είχα δεχτεί τον πόλεμο κάποιων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ο σημερινός πρόεδρος-υπάλληλος».
Όσο για την αργοπορία της υποβολής υποψηφιότητας, δήλωσε: «Έκανα λάθος… Πίστευα ότι μπορώ να θέσω υποψηφιότητα και αργότερα… Το ζήτημα όμως δεν νομίζω πως πρέπει να είναι τυπικό αλλά ουσιαστικό. Το μπάσκετ αυτή τη στιγμή δεν έχει την πολυτέλεια να αναλώνεται στους τύπους. Πρέπει να κοιτάξει την ουσία και θεωρώ ότι παρά το καθυστερημένο της υποψηφιότητας μου, πρέπει να μου δοθεί η ευκαιρία να διεκδικήσω την προεδρία». Αρνήθηκε ο ΕΣΑΚΕ
Ο ΕΣΑΚΕ δεν θα ασχοληθεί με τον σημερινό έγγραφο αίτημα του Μανώλη Παπακαλιάτη, για υποβολή υποψηφιότητας για την προεδρία, μία ημέρα δηλαδή μετά τη λήξη της προθεσμίας. Οι ενδιαφερόμενοι να διεκδικήσουν την προεδρία από τον Βασίλη Οικονομίδη είχαν δικαίωμα να καταθέσουν υποψηφιότητα μέχρι χθες στις 17:00, όταν εξέπνεε, όπως είχε ανακοινώσει η Λίγκα.
Αυτοί ήταν οι κανονισμοί και εξάλλου αν γίνει αποδεκτή η εκπρόθεσμη υποβολή του Παπακαλιάτη ποιος αποκλείει το ενδεχόμενο να εμφανιστούν νέοι εκπρόθεσμοι υποψήφιοι ζητώντας αντίστοιχη «μεταχείριση» από τον ΕΣΑΚΕ, δύο εικοσιτετράωρα πριν τη διαδικασία των αρχαιρεσιών (Δευτέρα, 14/6, 13:00).
«Έκανα λάθος… Πίστευα ότι μπορώ να θέσω υποψηφιότητα και αργότερα,» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Μανώλης Παπακαλιάτης… αφέλεια που προκαλεί ερωτήματα ως προς το αν ενδιαφέρεται πραγματικά να επιστρέψει στον «προεδρικό θώκο».
Ένα από τα πιο «χορταστικά» ημίχρονα που έχουμε δει φέτος έλαβε χώρα στο Μόναχο, καθώς Μπάγερν και Ρεάλ σημείωσαν πέντε γκολ σε 45 λεπτά (2-3) στον επαναληπτικό για τους «8» του Champions League.
Με 4 γκολ του Ζαλάνκι και από 3 των Κάκαρη, Νικολαΐδη και Παπαναστασίου, ο Ολυμπιακός νίκησε άνετα με με 22-13 τον Πανιώνιο εκτός έδρας και πέτυχε την 21η νίκη του σε ισάριθμα παιχνίδια στην Α1 πόλο.
Ο Γκιουλέρ επωφελήθηκε από το «δώρο» του Νόιερ και άνοιξε το σκορ (1-0) για τη Ρεάλ στα 34 δευτερόλεπτα, όμως ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά από κόρνερ του Κίμιχ έκανε το 1-1 στο 6′.
Το δεύτερο μέρος ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αθηναϊκό δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού οι πράσινοι αρνήθηκαν να βγουν επειδή οι γηπεδούχοι δεν επέτρεψαν τη είσοδος στους οπαδούς τους.