MotoGP Γαλλίας 2010, ΕΔ: Ο Valentino επέστρεψε
Μετά την ατυχή του εμφάνιση στη Χερέθ, ο V. Rossi έγραψε τον ταχύτερο χρόνο στις ελεύθερες δοκιμές του GP Γαλλίας με διαφορά 0,10 και 0,14 δευτ. από τους Casey Stoner (Ducati) και Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha) που ακολούθησαν.
O Valentino Rossi έδειξε ότι -μετά την παρένθεση της Χερέθ- επανήλθε σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Γαλλίας, 3ου φετινού αγώνα του MotoGP.
Ο Ιταλός της Fiat Yamaha σημείωσε τον ταχύτερο γύρο του στο τέλος και εκθρόνισε από την κορυφή των χρόνων τον Casey Stoner (Ducati). Στη μεγαλύτερη διάρκεια της διαδικασίας επικεφαλής ήταν ο Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), αλλά τελικά ο Ισπανός περιορίστηκε στην τρίτη θέση.
Κατά συνέπεια, οι τρεις κορυφαίοι αναβάτες χωρίστηκαν στο τέλος της ημέρας από 140 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τον Valentino ένα δέκατο ταχύτερο του Casey και τον Αυστραλό 34 χιλιοστά ταχύτερο του Jorge.
Στην εσωτερική μάχη της εργοστασιακής Repsol Honda o Andrea Dovizioso ήταν ξανά ταχύτερος του Dani Pedrosa, ενώ ο Colin Edwards ήταν δύο δέκατα πιο γρήγορος από τον ομόλογό του στην Tech3 Yamaha, Ben Spies.
Μετά τον τραυματισμό του σε προπόνηση με Motocross πριν από λίγες ημέρες, ο Alvaro Bautista επέστρεψε στη σέλα της Suzuki. Συμπλήρωσε 19 γύρους, όμως έγινε ξεκάθαρο ότι ο πόνος στη σπασμένη του κλείδα ήταν αφόρητος για να οδηγήσει ανταγωνιστικά.
Σημείωσε τον τελευταίο χρόνο, τρία δευτερόλεπτα μακριά από την κορυφή και σχεδόν δύο από τον έτερο αναβάτη της ομάδας, Loris Capirossi. Σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να αγωνιστεί το Σαββατοκύριακο, η Suzuki έχει εφεδρικό αναβάτη τον Nobuatsu Aoki.
MOTOGP ΛΕΜΑΝ 2010
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ
1. Rossi (Fiat Yamaha) 1:34.402
2. Stoner (Ducati) +0.106
3. Lorenzo (Fiat Yamaha) +0.140
4. Dovizioso (Repsol Honda) +0.223
5. Pedrosa (Repsol Honda) +0.587
6. Edwards (Tech3 Yamaha) +0.687
7. Hayden (Ducati) +0.821
8. Spies (Tech3 Yamaha) +0.889
9. Espargaro (Pramac Ducati) +1.048
10. Melandri (Gresini Honda) +1.241
11. Capirossi (Suzuki) +1.283
12. Simoncelli (Gresini Honda) +1.557
13. Barbera (Aspar Ducati) +1.607
14. De Puniet (LCR Honda) +1.684
15. Kallio (Pramac Ducati) +1.890
16. Aoyama (Interwetten Honda) +2.396
17. Bautista (Suzuki) +3.123s
auto.in.gr
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Κως: Συνελήφθη 59χρονη – Σκόπευε να πουλήσει 25.840 κροτίδες
- Δήμος Αθηναίων: Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια
- Βασίλης Ρίζος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του γιου της Θεανώς Φωτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)











![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442