Το αυθάδικο, σέξι και αλήτικο ηχητικό σύμπαν, του πλέον αντισυμβατικού Γάλλου καλλιτέχνη!
Κυκλοφορεί από την Universal, το soundtrack της ταινίας του Ζοάν Σφαρ, «La Vie Heroique», στην οποία αναφέρονται σημαντικές στιγμές από τη ζωή του αντισυμβατικού Γάλλου, τραγουδοποιού, ζωγράφου και ποιητή Σερζ Γκενσμπούργκ.
Ο πιο επαναστατικός τραγουδοποιός και συνθέτης που γνώρισε η γαλλική δισκογραφία μέσα στον 20ο αιώνα κατόρθωσε να αποκόψει τη μουσική της χώρας του από το κατεστημένο παρελθόν της και να τη μετατρέψει σε ένα αυθάδικο, σέξι, αλήτικο, παιχνιδιάρικο και εντελώς μοντέρνο ηχητικό σύμπαν, φτιαγμένο από υπέροχα τραγούδια και αλησμόνητα άλμπουμ.
Από την τζαζ και το swing στην μπαλάντα και από τη λαμπρή ποπ και την καθαρόαιμη ροκ στη ρέγκε και τη ντίσκο, ο Σερζ Γκενσμπούργκ ταξίδεψε σε όλα τα είδη της μουσικής, αφήνοντας ανεξίτηλα τη σφραγίδα του σε καθένα από αυτά.
Ένα μέρος της κληρονομιάς του ανέλαβε να αναβιώσει φέτος το σάουντρακ που συνοδεύει την ταινία «Gainsbourg».
Θρυλικά κομμάτια του συνθέτη, ενορχηστρωμένα εκ νέου και τραγουδισμένα από τους ηθοποιούς της ταινίας και από δημοφιλείς καλλιτέχνες όπως οι Gonzales, αλλά και αυθεντικές ερμηνείες του ίδιου του Γκενσμπούργκ χωρούν σε διπλό cd τη μεγαλύτερη ιδιοφυία της σύγχρονης γαλλικής μουσικής.