Η φορολόγηση εσόδων της Εκκλησίας στο επίκεντρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Τρίτη
Εκτάκτως συγκαλείται την Τρίτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία θα καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις για τη φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας. «Η Εκκλησία ποτέ δεν αρνήθηκε να προσφέρει αλλά με τρόπο δίκαιο και όχι αυθαίρετο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Συνέρχεται αύριο, Τρίτη, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με τη φορολόγηση των εσόδων της Εκκλησίας. «Η Εκκλησία ποτέ δεν αρνήθηκε να προσφέρει αλλά με έναν τρόπο δίκαιο και όχι αυθαίρετο», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ.Καρατζαφέρη.
Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καρατζαφέρη, «περιμένουμε τον διάλογο που είχαμε αρχίσει και που αυτή τη στιγμή έχει σταματήσει τουλάχιστον από την πλευρά της Πολιτείας. Η Εκκλησία έχει ειδική συνοδική Επιτροπή και περιμένουμε να καταλήξουμε σε συγκεκριμένα αποτελέσματα».
Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε: «Αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες της Πολιτείας, όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν καταστάσεις ανάλογες με εκείνες του 1987. Η Εκκλησία της Ελλάδος έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει στο έθνος και πιστεύω πως από τον διάλογο θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα».
Ο ίδιος τόνισε ότι διαφωνεί με το «αποφασίζω και διατάσσω» για την φορολόγηση της Εκκλησίας. «Είμαι πάντα υπέρ του διαλόγου. Από τον διάλογο αυτό και η Πολιτεία θα κερδίσει αλλά και η Εκκλησία που έχει προσφέρει πολλά στο έθνος».
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας