Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ Ν.Μανασής κατέθεσε στην εξεταστική για τη Siemens

Ο πρώην πρόεδρος του ΟΤΕ Ν.Μανασής κατέθεσε στην εξεταστική για τη Siemens

Τη διετή θητεία του στον ΟΤΕ ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού υπερασπίστηκε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο Siemens ο Νικόλαος Μανασής. Είπε ακόμη ότι ο ίδιος δεν ήταν αρεστός την πολιτική ηγεσία, γι αυτό και αποπέμφθηκε.

2

Τη διετή θητεία του στον ΟΤΕ ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού υπερασπίστηκε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που ερευνά το σκάνδαλο Siemens ο Νικόλαος Μανασής. Τόνισε ότι ο ίδιος ανέλαβε τον Ιούνιο του 2000,ενώ υλοποιείτο ήδη η επίμαχη σύμβαση 8002, την οποία υπέγραψε ο Δημήτρης Παπούλιας το 1997.

Κατά τον κ. Παπούλια, που εξετάσθηκε τη Δευτέρα, η σύμβαση ήταν σαφώς λεόντεια υπέρ των συμφερόντων του ΟΤΕ. Κατά τον κ. Μανασή «ήταν μία σύμβαση δούναι και λαβείν», ενώ συνέδεσε τη δική του αποπομπή με το ότι έκανε περικοπές στο 50% των προγραμμάτων και προμηθειών ενεργώντας προς όφελος του οργανισμού.

Σημείωσε ότι η περικοπή αυτή σηματοδότησε την αντίστροφη πορεία για τον ίδιο, αφού σε έκτακτη γενική συνέλευση του οργανισμού στις 12 Μαρτίου 2002, αν και αξιολογούμενος ήρθε πρώτος, προκρίθηκε για τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου ο εκλεκτός του τότε υπουργού Χρίστου Βερελή Λευτέρης Αντωνακόπουλος.

Ο κ. Μανασής υπονόησε τριβές στις σχέσεις του με τον κ. Βερελή, ενώ ο πρώην υπουργός σε συζήτηση το 2006 για την υπόθεση της εξαγοράς της εταιρείας «Γερμανός» από τον ΟΤΕ είχε πει ότι ο κ. Μανασής προσπαθούσε να τον πείσει για την εξαγορά, αλλά ο ίδιος έκρινε την πρότασή ως ασύμφορη.

«Δεν υπάρχει καμία υπηρεσιακή μου πρόταση γραπτή ή προφορική» απάντησε ο κ. Μανασής και συνέχισε: «Δεν ήμουν αρεστός στην πολιτική ηγεσία» είπε,ενώ παραδέχθηκε ότι ζήτησε και μίλησε τότε με συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για να πληροφορηθεί αν υπήρχε βούληση να παραμείνει στο τιμόνι του ΟΤΕ, αλλά δεν του δόθηκε απάντηση, αλλά αποπέμφθηκε στις 13 Μαρτίου 2002.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος υπενθύμισε με ερώτησή του που κατέθεσε τον Ιούνιο 1998 τη διχογνωμία που κατεγράφη στις απαντήσεις δύο υπουργών για τη δικαστική έρευνα για τις μίζες που διεξήγετο τότε.

Ο μεν υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος σημείωνε στις 30/6/1998 ότι ήταν σε εξέλιξη η κυρία ανάκριση για υπόθεση δωροδοκίας και δωροληψίας. Από την άλλη, μία εβδομάδα αργότερα (7/7/1998) ο τότε υπουργός Μεταφορών Αναστάσιος Μαντέλης σημείωνε ότι «κατά τις διαπραγματεύσεις επιτεύχθηκαν επωφελείς όροι για τον ΟΤΕ», προκαταλαμβάνοντας, όπως σημείωσε ο κ. Καμμένος, τη Δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να κληθεί να καταθέσει στην επιτροπή συγγενικό πρόσωπο του κ. Μαντέλη, σε λογαριασμό του οποίου στην Ελβετία το στέλεχος της Siemens Ηλίας Γεωργίου κατέθεσε το 1998 200.000 γερμανικά μάρκα. Στο λογαριασμό αυτό με τον κωδικό «Ρόκο» είχαν πρόσβαση συγγενικά πρόσωπα του κ. Μαντέλη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο