Με δύο καταθέσεις συνεχίστηκαν οι εργασίες της Εξεταστικής για το Βατοπαίδι
Με την ακρόαση του κ. Δημήτριου Αναστασόπουλου, αντιπροέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του κ. Ιωάννη Καπελέρη, ειδικού γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών, συνεχίστηκαν την Πέμπτη οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου.
«Συμβιβασμός δεν έγινε με τη Μονή. Εμείς πήγαμε να σώσουμε εκείνη τη στιγμή, ό,τι μπορούσαμε. Είπαμε κατ αποτέλεσμα, φέρτε τα ακίνητα πίσω κι εμείς δεν σας δίνουμε τίποτα» δήλωσε στην Εξεταστική Επιτροπή για την υπόθεση του Βατοπαιδίου ο Δημήτριος Αναστασόπουλος, αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ).
Ο κ. Αναστασόπουλος ήταν εισηγητής στην γνωμοδότηση που υιοθέτησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Παπαθανασίου, για τη διαδικασία επιστροφής στο Δημόσιο των ακινήτων που είχαν παραχωρηθεί στη Μονή ως αντάλλαγμα της λίμνης Βισθωνίδας. Ο ίδιος υπερασπίστηκε τη γνωμοδότηση που ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΝΣΚ και που οδήγησε στη σχετική απόφαση του κ. Παπαθανασίου για να απαξιωθεί αργότερα από το ΠΑΣΟΚ, που έκανε λόγο και εξακολουθεί να μιλά σήμερα, για «συμβιβασμό με τη Μονή».
Κατά τη συνεδρίαση εξετάστηκε επίσης ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών Ιωάννης Καπελέρης, ο οποίος ανέφερε ότι η υπηρεσία του δεν έχει διενεργήσει ελέγχους για την διακίνηση των κεφαλαίων που αφορούν τη Μονή, πλην των συναλλαγών συγκεκριμένου επιχειρηματία. Ο ίδιος σημείωσε πως «η Υπηρεσία μας διενεργεί ελέγχους συνδράμοντας τις παραγγελίες τόσο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών όσο και της Επιτροπής του άρθρου 7 που Πρόεδρος αυτής είναι ο αντεισαγγελέας κ. Γκρόζος». Ο κ. Γκρόζος, έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον της Εξεταστικής την ερχόμενη εβδομάδα.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας