Ο Παναθηναϊκός «χάλασε» το ντεμπούτο του Πεδουλάκη με το βαρύ 85-47
Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την ΑΕΚ με 85-47 στο άδειο και κρύο Ελληνικό και εξακολουθεί να κάνει... παρέα με τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της Α1 μπάσκετ. Οι πράσινοι έδειξαν να συνέρχονται από τον αγωνιστικό τους λήθαργο και με τους Πέκοβιτς και Διαμαντίδη ξανά στη σύνθεσή τους, «χάλασαν» το ντεμπούτο του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της «Ένωσης».
2
Χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα, ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την ΑΕΚ με 85-47 στο άδειο και κρύο Ελληνικό και εξακολουθεί να κάνει… παρέα με τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της Α1 μπάσκετ. Οι πράσινοι έδειξαν να συνέρχονται από τον αγωνιστικό τους λήθαργο και με τους Πέκοβιτς και Διαμαντίδη ξανά στη σύνθεσή τους, «χάλασαν» το ντεμπούτο του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο της «Ένωσης».
Σε ένα κακό από πλευράς θεάματος πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός θέλησε εξ αρχής να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα (4-0, 2), ενώ παράλληλα ανάγκασε την ΑΕΚ να αναλωθεί σε δύσκολε επιθέσεις. Ωστόσο αν και επιθετικά το τριφύλλι έδειχνε εξαιρετικά διαβασμένο στην άλλη όχθη του γηπέδου έδειχνε να… πάσχει και παρά την επανεμφάνιση των Διαμαντίδη και Πέκοβιτς δεν μπόρεσε να βρει τις επιθυμητές λύσεις. Ο Μαυροβούνιος σέντερ έδωσε πάντως αέρα 6 πόντων θέτοντας σε πράξη το γνώριμο ρεπερτόριο κινήσεων του (13-7, 8), αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και να μειώσει κατά το ήμισυ (12-15, 10).
Αρχισε η… υποχώρηση
Αν και ξεκίνησε με όρεξη και διάθεση να γυρίσει το ματς, η «Ένωση» άρχισε να χάνει… λάδια από νωρίς. Μετά το 19-21 χάρη σε γκολ φάουλ του Καλλινικίδη ο Παναθηναϊκός έσφιξε περισσότερο την άμυνα του και η επιλογή του Πεδουλάκη να ρίξει το βάρος των επιθέσεων του μέσα στη ρακέτα και τον Σταύρο Τουτζιαράκη δεν ευδοκίμησε. Αποτέλεσμα αυτού οι «πράσινοι» σταθερά και με συνέπεια να κτίσουν μία ασφαλή διαφορά και να απαλλαχθούν από τη νευρικότητα των πρώτων λεπτών (36-23, 20).
Χάθηκε η μπάλα
Τα πράγματα έγιναν όμως ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους στην επανάληψη και η ψαλίδα άνοιξε ακόμα περισσότερο. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έδειχναν σοβαροί και διεκδικούσαν κάθε μπάλα μέχρι τέλους, δείχνοντας ότι έλαβαν καλά το μήνυμα του μετά νικηφόρο ματς με την Όλντενμπουργκ.
Η ασφυκτική πίεση του «τριφυλλιού» συνεχίστηκε χωρίς τα διαλείμματα… ανάκαμψης του αντιπάλου και το +20 ήρθε δια περιπάτου (50-30, 26). Ο Διαμαντίδης πάτησε και πάλι… παρκέ και μαζί με τον Σάρας παρέδωσα μαθήματα μπάσκετ στους γκαρντ της Ενωσης οδηγώντας τη διαφορά σε… απαγορευμένα ύψη (63-35, 30).
Τίτλοι τέλους
Τα εναπομείναντα λεπτά δεν προσφέρονταν για συγκινήσεις ή απίστευτες ανατροπές. Ο Παναθηναϊκός είχε καθαρίσει την υπόθεση νίκη αρκετά νωρίτερα και το μόνο ενδιαφέρον περιοριζόταν στην έκταση που θα λάβει η διαφορά και το τελικό σκορ. Ο «Ζοτς» έδωσε χρόνο συμμετοχής στις ρεζέρβες του και δυστυχώς για την ΑΕΚ δικαιώθηκε με τη διαφορά να φτάνει σε επίπεδα ντροπιαστικά για την ιστορία της με βολές του Γκιόργκι Σερμαντίνι (47-78, 38).
Τα δεκάλεπτα: 12-15, 23-36, 37-63, 47-85
Διαιτητές: Γκόντας, Καρακατσούνης, Παναγιώτου.
ΑΕΚ (Αργύρης Πεδουλάκης): Μαρίνος, Γκριν 2, Νικολαΐδης 10, Μελς 1, Μακ 10, Παπαντωνίου 5, Καλλινικίδης 9, Τουντζιαράκης 3, Φράνσις 7, Σταμάτης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 10, Τέπιτς 11, Βεργίνης 2, Περπέρογλου 9, Μπατίστ 13, Φώτσης 2, Γιασικεβίτσιους 7, Νίκολας, Τσαρτσαρής 13, Διαμαντίδης 5, Πέκοβιτς 10, Καλάθης 3.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρόδος: Τι υποστήριζε ο 49χρονος για τον θάνατο του ξενοδόχου – Είχε σκηνοθετήσει τη δολοφονία να δείχνει τροχαίο
- Τροχαία: Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες σε κεντρικές λεωφόρους της Αττικής
- Κραν Μοντανά: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά της φονικής πυρκαγιάς
- Η Αμερική του Τραμπ: Νέα πολιτική της ICE επιτρέπει στους πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια χωρίς ένταλμα
- Ελλάδα – Ουγγαρία 12-15: «Καθίζηση» στο 2ο ημίχρονο και αποκλεισμός από τον τελικό για την Εθνική (vid)
- Ενοίκια: Ο χάρτης των τιμών και οι περιοχές [πίνακες]