Αποφασισμένη να αντιμετωπίσει την εσωκομματική κριτική η Ανγκελα Μέρκελ
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, δηλώνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει ένα κύμα κριτικής που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών. Η Μέρκελ είναι έτοιμη να απαντήσει σε συμβούλιο της πολιτικής ηγεσίας του κόμματος που ξεκινά την Πέμπτη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, δηλώνει αποφασισμένη να αντιμετωπίσει ένα κύμα κριτικής που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους των Χριστιανοδημοκρατών.
Η κριτική προέρχεται από τους επικεφαλείς των Κοινοβουλίων τεσσάρων κρατιδίων της Γερμανίας και πρόκειται για μία από τις πιο ισχυρές εσωκομματικές αντιδράσεις που έχει αντιμετωπίσει η Ανγκ.Μέρκελ, από το 2000, οπότε ανέλαβε πρόεδρος του CDU.
Σε ανοιχτή επιστολή, οι τέσσερις αξιωματούχοι κατέκριναν τον τρόπο διακυβέρνησης της Γερμανίδας καγκελάριου. Η επιστολή ανέφερε ότι τα υψηλά ποσοστά της Μέρκελ απέτυχαν να βοηθήσουν το κόμμα, λέγοντας ότι αυτό χάνει ψήφους σταθερά εδώ και δεκαετίες.
Η εκλογική της νίκη τον Σεπτέμβριο, αναφέρουν οι συντάκτες της επιστολής, βασίζεται περισσότερο στην «τύχη» παρά σε μια «πειστική» προεκλογική εκστρατεία.
Αξιωματούχοι του CDU δηλώνουν ότι η Μέρκελ λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την κριτική και θα είναι έτοιμη να απαντήσει σε συμβούλιο της πολιτικής ηγεσίας του κόμματος που ξεκινά την Πέμπτη και θα διαρκέσει δύο ημέρες.
* Πριν από μερικές ημέρες, δημοσκόπηση «έδειξε» ότι σε έναν μόλις μήνα το ποσοστό στήριξης της Ανγκελα Μέρκελ μειώθηκε κατά 11%.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.