Ο Αρης «γκρέμισε» τον Ολυμπιακό από την κορυφή με γκολ του Κάμπορα
Στην πρώτη του φετινή ήττα ανάγκασε ο Αρης τον Ολυμπιακό, «γκρεμίζοντάς» τον από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο «καυτό» Κλ. Βικελίδης, οι παθιασμένοι θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι και με τέρμα του Κάμπορα κέρδισαν 1-0, ενώ σωστά ζήτησαν και ένα πέναλτι σε χέρι του Ντουντού. Από την άλλη, η απουσία των Μέλμπεργκ και Μαρέσκα ήταν ορατή για τον Ολυμπιακό, που αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο.
Στην πρώτη του φετινή ήττα ανάγκασε ο Αρης τον Ολυμπιακό, «γκρεμίζοντάς» τον από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Στο «καυτό» Κλ. Βικελίδης, οι παθιασμένοι θεσσαλονικείς ήταν ανώτεροι και με τέρμα του Κάμπορα κέρδισαν 1-0, όπως και πέρυσι με τον Χαβίτο. Με το τρίποντο αυτό έφτασαν τους 22 βαθμούς και σκαρφάλωσαν στην τέταρτη θέση.
Η απουσία του Μέλμπεργκ ήταν εμφανέστατη στην αμυντική λειτουργία, όπως και του Μαρέσκα στο δημιουργικό τομέα, ενώ το γκολ προήλθε από λάθος του κορυφαίου, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Νικοπολίδη. Ετσι, οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών και ολοκληρώνουν τον α γύρο δεύτεροι, πίσω από τον Παναθηναϊκό.
Με 4-4-2, όπως αναμενόταν, τους Κόκε, Κάμπορα στην επίθεση και τους Κάλβο, Χαβίτο στις πτέρυγες παρέταξε τον Αρη ο Κούπερ. Στον αντίποδα και εξαιτίας των προβλημάτων με Μαρέσκα και Μέλμπεργκ, ο Ζίκο προτίμησε τον Ντομί, αντί του Τοροσίδη, ως παρτενέρ του Ντουντού, ενώ τοποθέτησε τον Ζεβλάκοφ δίπλα στον Αβραάμ.
Κυρίαρχος ο Αρης, αλλα χωρίς αποτέλεσμα
Μόνο το γκολ έλειψε στο α 45λεπτο, με τον Αρη να είναι η ομάδα που μπορεί να νιώθει αδικημένη από το 0-0. Οι «κίτρινοι» μπήκαν φουριόζοι, ψάχνοντας το γρήγορο γκολ και έδωσαν αρκετά γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε στο διαρκές πρέσινγκ των γηπεδούχων και δεν μπορούσε να προωθήσει εύκολα το παιχνίδι του.
Ντουντού και Ντομί έχασαν την μάχη του κέντρου από Ναφτί, Πρίττα και το μόνο που έχουν να επιδείξουν οι πρωταθλητές ήταν ένα άστοχο σουτ του Ντουντού στο 27 και κάποιες ημιτελείς προσπάθειες.
«Γίγαντας» ο Νικοπολίδης
Οι παίκτες του Κούπερ από την άλλη, δημιούργησαν πολλά ρήγματα, κυρίως από τα άκρα με τους ταχύτατους Χαβίτο και Κάλβο, αλλά και με τον δραστήριο Κόκε, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις έκλεισαν τους «ερυθρολεύκους» στα καρέ τους.
Δεν ήταν όμως αποτελεσματικοί και σημαντικό ρόλο στο σημείο αυτό έπαιξε ο Νικοπολίδης, ο οποίος με εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε ανέπαφη την εστία του. Ιδιαίτερα στο φάουλ του Νέτο στο 32, η αντίδρασή του ήταν εξαιρετική, δείγμα της μεγάλης του κλάσης.
Η πρώτη διορθωτική κίνηση του Ζίκο ήταν ο Τοροσίδης, ωστόσο η μορφή του αγώνα δεν άλλαξε. Ο Αρης, με το Ναφτί σε μεγάλη μέρα, συνέχισε στην επανάληψη να ελέγχει τον ρυθμό, να έχει την κατοχή αλλά να μην έχει την τελική πάσα. Ακόμα κι όταν αυτή έγινε, ο Κάλβο δεν μπόρεσε στο 59 να νικήσει το Νικοπολίδη από θέση τετ α τετ. Γεγονός που παραλίγο να τιμωρήσει ο Ολυμπιακός στην επόμενη φάση, με τον Σηφάκη όμως να λέει όχι στο Λεονάρντο.
Γκολ ο Κάμπορα, σε έκσταση το «Κλ. Βικελίδης»
Θύελλα διαμαρτυριών σήκωσε το χέρι του Ντουντού σε φάουλ του Νέτο (65), με τους «κίτρινους» να ζητάνε πέναλτι αλλά τον Παμπορίδη να δίνει συνέχεια στον αγώνα. Γρήγορα όμως ξεπεράστηκαν, αφού στο 69 ο Κάμπορα, που ήταν χαμένος μέχρι εκείνη τη στιγμή, εκμεταλλεύτηκε λάθος του Νικοπολίδη και από κοντά άνοιξε το σκορ, βάζοντας φωτιά στο Κλ. Βικελίδης.
Ο Ολυμπιακός έψαξε άμεσα την ισοφάριση, αλλά ο τόσο Ζαϊρί όσο κι ο Αβραάμ δεν βρήκαν δίχτυα. Οι «κίτρινοι» γρήγορα ανασυντάχθηκαν, απομάκρυναν το παιχνίδι από της περιοχή τους και τελικά πανηγύρισαν μία μεγάλη και δίκαιη νίκη.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
13 Ο Κάλβο έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, έφτασε στην μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και έκανε το σουτ αλλά έδιωξε ο Νικοπολίδης.
15 Ο Ναφτί σουτάρει έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Νικοπολίδης θα πέσει και θα μπλοκάρει.
23 Ο Παπαδόπουλος στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα την έστρωσε στον Κάλβο που έκανε το σουτ, όμως ο Νικοπολίδης έδιωξε σε κόρνερ.
26 Ωραία τρίπλα του Ντουντού έξω από την περιοχή, ο Βραζιλιάνος κάνει το δυνατό σουτ αλλά η μπάλα καταλήγει λίγο άουτ.
32 Φάουλ από τον Νέτο, η μπάλα βρήκε στο τοίχος και άλλαξε πορεία, αλλά ο Νικοπολίδης με εκπληκτική απόκρουση διώχνει σε κόρνερ.
33 Σουτ του Χαβίτο έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Νικοπολίδη.
41 Σουτ του Ναφτί έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.
43 Επικίνδυνη σέντρα του Κάλβο μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού, μετά από κόντρες η μπάλα πήγε προς τον Κάμπορα, με τον Νικοπολίδη να βγαίνει και να διώχνει.
45 Φάουλ από τον Νέτο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
51 Σουτ τουΝαφτί έξω από την περιοχή, ο Νικοπολίδης μπλοκάρει.
59 Κάθετη στονΚάλβο, ο οποίος βγαίνει απέναντι στον Νικοπολίδη, αλλά ο έλληνας γκολκίπερ νικά τον παίκτη του Αρη και διώχνει.
60 Φάουλ του Ντουντού, ολιγωρία στην άμυνα του Αρη με τον Λεονάρντο να κάνει την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά να στέλνει την μπάλα πάνω στον Σηφάκη.
65 Εκτέλεσε φάουλ από τον Αρη έξω από την περιοχή, Ντουντού που βρίσκεται στο τοίχος διώχνει την μπάλα σε κόρνερ με το χέρι, αλλά ο διαιτητής Παμπορίδης δεν έδειξε την παράβαση.
69 ΓΚΟΛ 1-0: Ο Πρτίτας περνά πάνω στη γραμμή τον Όσκαρ, έσπρωξε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Νικοπολίδη και ο Κάμπορα σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τον Αρη.
74 Μακρινό σουτ του Ζαϊρί, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
95 Σουτ του Ζαϊρί έξω από την περιοχή, η μπάλα περνά λίγο άουτ.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στην Μπέτις, όμως ο Έκτορ Μπεγερίν ισοφάρισε στο 94' (1-1) και «ψαλίδισε» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες τις «βασίλισσας» για το πρωτάθλημα
Σαρωτική η Νότιγχαμ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-0. Με τέσσερα γκολ σε 20' στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλο βήμα παραμονής . Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.