Στάσεις εργασίας στο Ισπανικό Πρακτορείο Ειδήσεων κόντρα σε μειώσεις μισθών
Τρεις δίωρες στάσεις εργασίας κήρυξαν τα συνδικάτα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ισπανίας EFE, σε ένδειξη διαμρτυρίας για τη μείωση μισθών που προωθεί η διεύθυνση υπό την απειλή απολύσεων. Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από τα γραφεία του EFE.
Τρεις δίωρες στάσεις εργασίας κήρυξαν τα συνδικάτα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ισπανίας EFE, σε ένδειξη διαμρτυρίας για τη μείωση μισθών που προωθεί η διεύθυνση υπό την απειλή απολύσεων. Οι εργαζόμενοι διαδήλωσαν έξω από την έδρα του EFE.
Η συνδικαλισιτκή επιτροπή του πρακτορείου αναφέρει ότι τα συνδικάτα αρνήθηκαν πρόταση για μέση μείωση των μισθών κατά 6,25% το 2010 με αντάλλαγμα τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ισοδύναμη μείωση του χρόνου εργασίας.
Η διεύθυνση του πρακτορείου ανακοίνωσε ότι οι «προσωρινές» μειώσεις των μισθολογικών δαπανών είναι απαραίτητες για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες οικονομικές δυσκολίες του πρακτορείου, οι οποίες οφείλονται κυρίως σε μια μεγάλη πτώση των εισοδημάτων του στην αγορά μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Οι διαπραγματεύσεις για μια νέα συλλογική σύμβαση αναμένεται να ξαναρχίσουν τις επόμενες ημέρες. Το EFE απασχολεί περίπου 1.200 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 700 είναι δημοσιογράφοι.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.