Ο Πατέρας απέλυσε τον Χενκ Τεν Κάτε και έφερε «δίδυμο» Νιόπλια-Βαζέχα στον ΠΑΟ
«Βόμβα» έσκασε στον Παναθηναϊκό, καθώς αιφνιδίως το μεσημέρι της Τρίτης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ύστερα από προσωπική απόφαση του προέδρου Νικόλα Πατέρα, ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Χενκ Τεν Κάτε. «Σέβομαι ότι κάποιοι δεν ήταν ευχαριστημένοι», δήλωσε αρχικά ο Ολλανδός στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, αλλά λίγο αργότερα χαρακτήρισε... γελοία την απόλυσή του, η οποία προκάλεσε αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ. Νιόπλιας και Βαζέχα ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία. «Θα ζητήσω εξηγήσεις» δήλωσε ο Π. Γιαννακόπουλος.
Χενκ Τεν Κάτε. «Σέβομαι ότι κάποιοι δεν ήταν ευχαριστημένοι», δήλωσε αρχικά ο Ολλανδός στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, αλλά λίγο αργότερα χαρακτήρισε... γελοία την απόλυσή του, η οποία προκάλεσε αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ. Νιόπλιας και Βαζέχα ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία. «Θα ζητήσω εξηγήσεις» δήλωσε ο Π. Γιαννακόπουλος.&source=in.gr">
«Βόμβα» έσκασε στον Παναθηναϊκό, καθώς αιφνιδίως το μεσημέρι της Τρίτης η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας της με τον Χενκ Τεν Κάτε.
Με δήλωση που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ, ο πρόερος του Παναθηναϊκού, Νικόλας Πατέρας, τόνισε πως ήταν προσωπική του επιλογή η απόλυση του προπονητή, ενώ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στους Νιόπλια και Βαζέχα:
«Η απόφαση για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία ήταν προσωπική μου επιλογή με γνώμονα την εικόνα της ομάδας και ορίζοντα την προοπτική και την επιτυχία της. Πιστεύω πολύ στον καινούργιο μας τεχνικό και περιμένω όλη η οικογένεια του Παναθηναϊκού να στηρίξει αμέριστα τη νέα αυτή προσπάθεια και να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και της νέας της τεχνικής ηγεσίας».
Στην αρχή το σεβάστηκε… μετά ήταν γελοίο
«Σέβομαι ότι κάποιοι δεν ήταν ευχαριστημένοι, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα», δήλωσε αρχικά ο Ολλανδός στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ, αλλά λίγο αργότερα χαρακτήρισε… γελοία την απόλυσή του που προκάλεσε αίσθηση στα διεθνή ΜΜΕ.
Νιόπλιας και Βαζέχα ανέλαβαν την τεχνική ηγεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση ήταν αποκλειστικά του προέδρου Νικόλα Πατέρα, ο οποίος την ανακοίνωσε σε Π. Γιαννακόπουλο και Γ. Βαρδινογιάννη, ενώ νωρίτερα είχε πάρει τη γνώμη του Α. Βγενόπουλου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι σε συνάντηση που είχαν σήμερα ο πρόεδρος, κ. Νικόλας Πατέρας με τον προπονητή της ομάδας, κ. Χενκ τεν Κάτε, συμφώνησαν τη λύση της συνεργασίας τους.
Ο πρόεδρος ευχαρίστησε τον προπονητή για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα και για τη συνεργασία τους και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο μέλλον».
Ο κ. τεν Κάτε δήλωσε: «Υπήρξε τιμή για μένα η συνεργασία μου με τον Παναθηναϊκό και τα αποτελέσματα υποστηρίζουν το έργο μου. Έχω βάλει τα θεμέλια για την ομάδα. Σέβομαι το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι μπορεί να μην είναι ευχαριστημένοι με τη συνολική εικόνα, αλλά εγώ και οι συνεργάτες μου δώσαμε τα πάντα για την επιτυχία.
»Η απόφαση του προέδρου δεν θα επηρεάσει τη μεταξύ μας σχέση και τη φιλία που αναπτύξαμε. Επιπλέον, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού για την υποστήριξή τους και εύχομαι η ομάδα να κερδίσει τον τίτλο».
Ο Νιόπλιας νέος… 36ος τεχνικός
Αμέσως μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Χενκ Τεν Κάτε, η ΠΑΕ ανακοίνωσε οτι νέος τεχνικός αναλαμβάνει ο Νίκος Νιόπλιας με βοηθό τον Κριστόφ Βαζέχα.
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει ότι προπονητής της ομάδας αναλαμβάνει από σήμερα ο κ. Νίκος Νιόπλιας με συνεργάτη τον κ. Κριστόφ Βαζέχα».
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Παναθηναϊκού. Από σήμερα κιόλας πιάνουμε δουλειά και στόχος μου είναι να πετύχω με την ομάδα σαν προπονητής ό,τι και σαν παίκτης: να κατακτήσω τίτλους», δήλωσε ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού.
Από την πλευρά του, ο Κριστόφ Βαζέχα επισήμανε: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στην Παιανία. Η ομάδα έχει όλες τις δυνατότητες να φτάσει στην κορυφή και εκεί θέλουμε να την οδηγήσουμε, στον τίτλο».
Έτσι, ο Νιόπλιας θα αποτελέσει τον 36ο τεχνικός και 20ο Έλληνας που κάθεται στον πάγκο του Παναθηναϊκού από τη σεζόν 1979-80, οπότε και το πρωτάθλημα έγινε επαγγελματικό.
Από κει και πέρα, οι Λάκης Πετρόπουλος, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, Βασίλης Δανιήλ, Χουάν Ραμόν Ρότσα, Σέρχιο Μαρκαριάν και Γιάννης Κυράστας έχουν παραπάνω από μια θητεία στον πάγκο της ομάδας.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.
Η Ρεάλ Μαδρίτης κρατούσε τη νίκη στα χέρια της κόντρα στην Μπέτις, όμως ο Έκτορ Μπεγερίν ισοφάρισε στο 94' (1-1) και «ψαλίδισε» ακόμη περισσότερο τις ελπίδες τις «βασίλισσας» για το πρωτάθλημα
Σαρωτική η Νότιγχαμ στο εκτός έδρας ματς με τη Σάντερλαντ, καθώς επιβλήθηκε με 5-0. Με τέσσερα γκολ σε 20' στο πρώτο ημίχρονο, έκανε μεγάλο βήμα παραμονής . Στο +8 από την επικίνδυνη ζώνη.
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΠΟ με οδηγίες προς τους οπαδούς ΠΑΟΚ και ΟΦΗ που θα πάνε στον Βόλο να παρακολουθήσουν τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος Betsson στο Πανθεσσαλικό Στάδιο
Η Κάρλα Βίτι μετά από 28 χρόνια ως φροντίστρια των Go Ahead Eagles, βγήκε στη σύνταξη και οι οπαδοί της ολλανδικής ομάδας την έκαναν πανό και κορεό, υπενθυμίζοντας πως το ποδόσφαιρο θα είναι πάντα συνυφασμένο με έννοιες όπως πίστη, αφοσίωση, αγάπη, αυταπάρνηση.