Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Απειλές κατά της Ν.Κορέας εκτοξεύει η Β.Κορέα μετά το θερμό επεισόδιο

Απειλές κατά της Ν.Κορέας εκτοξεύει η Β.Κορέα μετά το θερμό επεισόδιο

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να τιμωρήσει τη Νότιο Κορέα, μετά το θερμό ναυτικό επεισόδιο που σημειώθηκε την Τρίτη μεταξύ πολεμικών σκαφών στην Κίτρινη Θάλασσα, μόλις λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία.

103

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να τιμωρήσει τη Νότιο Κορέα, μετά το θερμό ναυτικό επεισόδιο που σημειώθηκε την Τρίτη μεταξύ πολεμικών σκαφών στην Κίτρινη Θάλασσα, μόλις λίγες ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στην Ασία.

Η Βόρεια και Νότια Κορέα συγκρούστηκαν για πρώτη φορά τα τελευταία εφτά χρόνια, με κάθε μία πλευρά να κατηγορεί την άλλη για παραβίαση των δυτικών θαλάσσιων συνόρων.

Σύμφωνα με τον νοτιοκορεατικό στρατό, βορειοκορεατικό πολεμικό σκάφος παραβίασε τα διαφιλονικούμενα χωρικά ύδατα στην Κίτρινη Θάλασσα και άνοιξε πυρ μετά από τις προειδοποιητικές βολές που έριξε εναντίον του πολεμικό σκάφος της Νότιας
Κορέας.

Η Πιονγιάνκ, με τη σειρά της, κατηγορεί τη Νότια Κορέα για το θερμό επεισόδιο και καταγγέλλει ότι παραβίασε τη Βόρεια Συνοριακή Γραμμή κοντά στις δυτικές ακτές των δύο χωρών.

«Η ένοπλη σύγκρουση στην Κίτρινη Θάλασσα δεν ήταν κάποιο απλό, τυχαίο περιστατικό, αλλά μία σκόπιμη, σχεδιασμένη πρόκληση από το στρατό της Νότιας Κορέας, που αποσκοπεί στην κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο», γράφει η εφημερίδα Rodong Sinmun, τονίζοντας ότι η Ν.Κορέα δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές.

Η εφημερίδα κατηγορεί το στρατό της Νότιας Κορέας και τις συντηρητικές δυνάμεις ότι σχεδίασαν το επεισόδιο για να μποϊκοτάρουν το «θετικό κλίμα» που διαφαίνεται την παρούσα περίοδο στις σχέσεις των δύο.

«Η αρχή μας είναι καμία συγχώρεση και ανελέητη τιμωρία σε αυτούς που παραβιάζουν την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία μας», αναφέρεται στην εφημερίδα.

Το θερμό αυτό ναυτικό επεισόδιο σημειώθηκε λίγο πριν ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο ταξίδι του στη Νότια Κορέα την προσεχή εβδομάδα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο