Ποινή κάθειρξης 20 ετών στον κατηγορούμενο για τη δολοφονία Ν.Σεργιανόπουλου
Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και φυλάκιση δέκα μηνών καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο Γεωργιανός, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία του ηθοποιού Νίκου Σεργιανόπουλου. Στον δράστη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου.
30
Σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και φυλάκιση δέκα μηνών καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο Γεωργιανός, ο οποίος έχει ομολογήσει τη δολοφονία του ηθοποιού, Νίκου Σεργιανόπουλου, στις 3 Ιουνίου 2008.
Το δικαστήριο ομόφωνα τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοχρησία, παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ μετέτρεψε την κατηγορία της ληστείας, που αντιμετώπιζε, σε κλοπή.
Με πλειοψηφία 4 προς 3 το δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Την εκτίμηση ότι έπρεπε να τού αναγνωριστεί το ελαφρυντικό είχαν τρεις ένορκοι και μία δικαστής, η οποία έκρινε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να καταδικαστεί για την πράξη της ανθρωποκτονίας σε κάθειρξη 12 ετών.
Η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο 20ετής κάθειρξη και φυλάκιση 19 μηνών.
Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής δήλωσαν ότι θα ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα, προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση του δικαστηρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Εκείνη η αχαρακτήριστη ενδυματολογική επιλογή της Τραμπ»
- Πάνω από 1.800 έλεγχοι στην αγορά εν όψει Πάσχα – Πόσες παραβάσεις εντοπίστηκαν
- Η UEFA ανακοίνωσε ενός λεπτού σιγή σε όλους τους αγώνες για τον Μιρτσέα Λουτσέσκου
- Ιούδας: Και απελθών απήγξατο…
- Απόφαση-ορόσημο για τα «αστέρια» των ξενοδοχείων στη Booking.com
- Πώς οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής μπορεί να περνούν από γενιά σε γενιά
- Δένδιας: Στη νέα εποχή των τεράστιων προκλήσεων μοναδικό κριτήριο είναι ο ρόλος της ισχύος
- Θρήνος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Έφυγε» ο Ντούσαν Βουγιόσεβιτς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)


























![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442