Στις ΗΠΑ ο Μπ.Νετανιάχου χωρίς να έχει κλείσει συνάντηση με τον Μπ.Ομπάμα
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναχώρησε το πρωί της Κυριακής για τις ΗΠΑ, αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, αν και τα ισραηλινά ΜΜΕ μιλούν για συνάντηση την Δευτέρα.
27
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου αναχώρησε το πρωί της Κυριακής για τις ΗΠΑ, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ισραηλινός ηγέτης πρόκειται να μιλήσει σε μέλη της εβραϊκής κοινότητας στις ΗΠΑ και παρότι τα ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν ότι την Δευτέρα θα συναντηθεί με τον Μπαράκ Ομπάμα, δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη επιβεβαίωση γι αυτό.
Η επίσκεψη του Νετανιάχου στις ΗΠΑ πραγματοποιείται την ώρα που Ισραήλ και Ουάσινγκτον προσπαθούν ακόμα να βρουν τον τρόπο που θα διευκολύνει την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους, οι οποίες διακόπηκαν πριν από ένα χρόνο όταν το Ισραήλ εισήλθε σε προεκλογική περίοδο.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς επιμένει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν το Ισραήλ δεν σταματήσει τον εποικισμό της Δυτικής Όχθης.
Ο Νετανιάχου έχει δηλώσει ότι, ενώ το Ισραήλ δεν θα προχωρήσει στην κατασκευή νέων οικισμών, θα συνεχίσει τις εργασίες εντός των υπαρχόντων για να διευκολύνει τη λεγόμενη «φυσική ανάπτυξη» του πληθυσμού.
Η κυβέρνηση Ομπάμα, η οποία αρχικά απαίτησε το πλήρες «πάγωμα» του εποικισμού, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με Ισραηλινούς αξιωματούχους εδώ και μήνες προς αναζήτηση μίας συμβιβαστικής λύσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γερμανικό
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Κως: Συνελήφθη 59χρονη – Σκόπευε να πουλήσει 25.840 κροτίδες
- Δήμος Αθηναίων: Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια
- Βασίλης Ρίζος: Σε βαρύ κλίμα η κηδεία του γιου της Θεανώς Φωτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)













![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442