Νέος διαγωνισμός για τα 24 αεροπορικά δρομολόγια των άγονων γραμμών
Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να προκηρυχθεί ο νέος διαγωνισμός για τα 24 αεροπορικά δρομολόγια των άγονων γραμμών. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των ενδιαφερόμενων εταιρειών.
27
Με τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιρειών που συμμετείχαν στον τελευταίο διαγωνισμό για την κάλυψη της δημόσιας υπηρεσίας (δρομολόγια 24 άγονων γραμμών), συναντήθηκαν την Δευτέρα ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας και ο αρμόδιος υφυπουργός για τις Μεταφορές, Νίκος Σηφουνάκης.
Κατά τη συνάντηση, εκφράστηκαν οι απόψεις των εκπροσώπων των επτά εταιρειών επί των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν στον ακυρωθέντα διαγωνισμό.
Για το θέμα των 24 άγονων γραμμών,θα προκηρυχθεί μέσα στο επόμενο διάστημα νέος διαγωνισμός, ο οποίος θα είναι και αυτός μειοδοτικός με κύριο κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη προσφορά.
Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει προσφορές για 1 έως 24 γραμμές και κάθε προσφορά θα είναι αυστηρά και μόνο για μία μεμονωμένη γραμμή.
Ο προϋπολογισμός είναι 35 εκατομμύρια ευρώ.
Στον προηγούμενο διαγωνισμό είχαν εκφράσει ενδιαφέρον οι Olympic Air, Aegean Airlines, Astra Airlines, Athens Airways, Hellas Jet, Sky Express, καθώς και η ρουμανικήCarpat Air.
Ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας τόνισε ότι οδιαγωνισμός θα επαναληφθεί με βάση τον κανονισμό 1008 της ΕΕ. Μέχρι τέλος του μηνός θα διεξαχθεί και τέλος του έτους θα έχει λήξει το θέμα.
Εφόσον προκύψουν ενστάσεις, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα αναλάβει να προσεγγίσει τους ενδιαφερόμενους, ώστε να υπάρξει λύση.
Παράλληλα, το υπουργείο θα αναμένει τις εισηγήσεις της ΥΠΑ, ενώ δεν αποκλείεται και νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου με εκπροσώπους των εταιρειών.
Τασυγκεκριμένα άγονα δρομολόγια εκτελούν σήμερα οι Ολυμπιακές Αερογραμμές.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τον διαγωνισμό για την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια, θα προκηρυχθεί μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ο «συναγερμός» του Μπαρτζώκα και η… Μπαρτσελόνα
- Νίκος Μουτσινάς: Η guest εμφάνισή του στο Έχω παιδιά
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442