Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Να μη ρίξουν «ψήφο απογοήτευσης» καλεί τους πολίτες η Αλέκα Παπαρήγα

Να μη ρίξουν «ψήφο απογοήτευσης» καλεί τους πολίτες η Αλέκα Παπαρήγα

Στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα μίλησε η Αλέκα Παπαρήγα, ζητώντας από τους πολίτες να μη ρίξουν ψήφο απογοήτευσης και να ψηφίσουν με πολιτικά κριτήρια. Τόνισε ότι δεν υπάρχει ελπίδα το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση να είναι καλύτερο και ζήτησε ψήφο στήριξης στο ΚΚΕ.

103

Στους εργαζόμενους της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα μίλησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ρίχνοντας τα βέλη της κατά των δύο μεγάλων κομμάτων και προειδοποίησε ότι με το πρόγραμμα ανάκαμψης από την κρίση που θα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση κατ εντολή και των Βρυξελλών θα χαθούν όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων στην Ελλάδα.

Κάλεσε τους εργαζόμενους «να μη δώσουν άλλη πίστωση στη ΝΔ, ούτε να τρέφουν ελπίδες από το ΠΑΣΟΚ», επισημαίνοντας ότι το νέο στοιχείο σε αυτές τις εκλογές σε σύγκριση με τις προηγούμενες είναι «ότι δεν υπάρχει πλεόν ελπίδα ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα είναι καλύτερο».

Ζήτησε ακόμη από τους ψηφοφόρους «να μη ρίξουν ψήφο απογοήτευσης», τα αποτελέσματα της οποίας θα δουν στις 100 πρώτες ημέρες και τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης. Ζήτησε ακόμη να πιστέψουν στις λαϊκές δυνάμεις και να «προβάλλουν αντίσταση και αντεπίθεση για να ματαιώσουν τα αντιλαϊκά σχέδια».

Τόνισε ότι το «ΚΚΕ δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε καμία συνεργασία με τα δύο μεγάλα κόμματα» και ζήτησε ψήφο στήριξης.

«Δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα με εκσυγχρονισμούς, κοσμοπολιτισμούς και λαϊκισμούς», είπε χαρακτηριστικά.

Διεκρίνισε δε, ότι απευθύνει έκκληση «και στους αποφασισμένους, προκειμένου να ρίξουν με πολιτικά κριτήρια την ψήφο τους», τονίζοντας ότι δεν ρίχνει το ΚΚΕ δολώματα στους αναποφάσιστους, αλλά απλώς δηλώνει ότι «όσο περισσότερο στηριχθεί το ΚΚΕ τόσο το σύστημα θα αντιληφθεί ότι αυξάνεται ο κόσμος και δεν ξεγελιέται».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους νέους ψηφοφόρους, ζητώντας τους «να αποφύγουν το τέλμα που έρχεται, όταν τα οξυμένα προβλήματα παντρεύονται με την απογοήτευση».

Τέλος, η κ. Παπαρήγα επανέλαβε την πρόταση του κόμματος για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τονίζοντας ότι «το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με το να πάνε τα αποθεματικά στο Χρηματιστήριο. Θα πρέπει να τα πάρει το κράτος με ομόλογο στο ανώτατο πλαφόν και κρατικές εγγυήσεις».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο