Τρόπους θωράκισης από τη νέα γρίπη διδάσκονται οι μαθητές μετά το πρώτο κουδούνι
Πρεμιέρα με το... μάθημα της υγιεινής έκαναν τα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς να δείχνουν στα παιδιά πως να πλένουν και να απολυμαίνουν τα χέρια τους σωστά και γενικότερα πως να προστατευτούν από τη νέα γρίπη. Εντός των προσεχών δύο εβδομάδων έρχονται οι πρώτες 500.000 δόσεις εμβολίων.
Πρεμιέρα με το… μάθημα της υγιεινής έκαναν τα σχολεία της χώρας, με τους εκπαιδευτικούς να δείχνουν στα παιδιά πως να πλένουν σωστά και να απολυμαίνουν τα χέρια τους, να βήχουν και να φτερνίζονται καλύπτοντας το στόμα τους και να πετούν τα χαρτομάντηλά τους στους κάδους μόλις χρησιμοποιηθούν, προκειμένου να προστατευτούν από τη νέα γρίπη.
Ο υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, κατά την επίσκεψή του στο 4ο Λύκειο Ζωγράφου, τόνισε ότι τα σχολεία είναι επαρκώς προετοιμασμένα και όσον αφορά στην ενημέρωση και όσον αφορά στην αντιμετώπιση των συνεπειών εφόσον προκύψουν κρούσματα της νέας γρίπης.
«Είμαστε προετοιμασμένοι σε κάθε επίπεδο και σε επίπεδο ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας και όσον αφορά το υλικό και τα πάντα λειτουργούν σύμφωνα με το σχέδιο και με τις εγκυκλίους του υπουργείου Υγείας», τόνισε ο κ.Σπηλιωτόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «διαψεύστηκαν οι Κασσάνδρες που επιχείρησαν να επενδύσουν μικροκομματικά».