Μείωση 9,4% της βιομηχανικής παραγωγής στο επτάμηνο του 2009
Στο 9,4% ανήλθε η συρρίκνωση του βιομηχανικού προϊόντος στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, έναντι 2,9% την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ΕΣΥΕ. Η παραγωγη υποχώρησε για 15ο συνεχή μήνα.
27
Στο 9,4% ανήλθε η συρρίκνωση του βιομηχανικού προϊόντος στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου, έναντι 2,9% την αντίστοιχη περίοδο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.
Τον Ιούλιο, ο ρυθμός μείωσης της βιομηχανικής παραγωγής επιβραδύνθηκε στο 9,2% από 11,4% τον Ιούνιο. Τον Μάιο είχε υποχωρήσει κατά 7,2%.
Στη μεταποίηση, η μείωση διαμορφώθηκε στο 9% έναντι 11,6% και 7,3% τους δυο προηγούμενους μήνες.
Ο Ιούλιος ήταν ο 15ος συνεχόμενος μήνας κατά τον οποίο μειώθηκε η βιομηχανική παραγωγή, η οποία αντιστοιχεί στο 11% περίπου του ελληνικού ΑΕΠ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- NBA: Νέα άνετη νίκη και 2-0 οι Θάντερ τους Λέικερς, προβάδισμα δύο νικών και για τους Πίστονς (vids)
- Λευκάδα: Έρευνες από Λιμενικό και Ένοπλες Δυνάμεις για το σκάφος – drone που εντόπισαν ψαράδες
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι που πέταγαν πέτρες σε αστικό λεωφορείο και έσπασαν τα τζάμια του
- Σπύρος Ρέτσας: Μυστήριο με την εξάφανισή του – Η τελευταία διαδρομή με το ταξί
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Οι κατηγορίες περί αντισημιτισμού που εκτοξεύονται ως χαρτοπόλεμος είναι για να αποσπάται η προσοχή από τα θύματα
- Αν αυτό το παλτό μπορούσε να μιλήσει – Το μακρύ ταξίδι του πανωφοριού Τσέστερφιλντ του Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ
- Γιατί τόσο λίγες γεννήσεις; Ίσως να έχουμε παραβλέψει τον σημαντικότερο λόγο από όλους
- Σκούπες νέας γενιάς: Καθαριότητα χωρίς κόπο – τι να επιλέξεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442