Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Χρυσές δουλειές κάνουν οι κομπογιαννίτες χάρη στη νέα γρίπη

Χρυσές δουλειές κάνουν οι κομπογιαννίτες χάρη στη νέα γρίπη

Η ευρηματικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών σε περιόδους «έκτακτης ανάγκης» είναι γνωστή γι αυτό και δεν μας εκπλήσσει το μπαράζ προϊόντων που υπόσχονται να ...εξολοθρεύσουν τη νέα γρίπη. Το φαινόμενο, πάντως, είναι παγκόσμιο και τα πρωτεία στις «αντιγριπικές» εφευρέσεις κρατεί η Κίνα.

43

Η ευρηματικότητα των Ελλήνων επιχειρηματιών σε περιόδους «έκτακτης ανάγκης» είναι γνωστή γι αυτό και δεν μας εκπλήσσει το μπαράζ προϊόντων που υπόσχονται να …εξολοθρεύσουν τη νέα γρίπη.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, ήδη σε ηλεκτρονικές σελίδες διαφημίζονται μέσα προστασίας για την «αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων», όπως γάντια, μάσκες, γυαλιά, ακόμα και ολόσωμες στολές προφύλαξης, ενώ σε προσπέκτους κλιματιστικού σώματος, που κυκλοφορεί και στο Ίντερνετ, αναγράφεται αυτολεξεί: «Αφαιρεί τα βλαβερά μόρια αέρα, όπως τον ιό της γρίπης, SΑRS, την ασθένεια των πουλιών, ΜRSΑ, βακτήρια, μύκητες και αλλεργιογόνα στοιχεία».

Γεγονός είναι, όμως, ότι στην ελληνική αγορά δεν υπάρχουν αδειοδοτημένα προϊόντα για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση της γρίπης των χοίρων. Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων Βασίλης Κοντοζαμάνης, «δεν έχει χορηγηθεί άδεια σε κανένα καταναλωτικό προϊόν για χρήση κατά του ιού της νέας γρίπης».

Ο κ. Κοντοζαμάνης προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν σκευάσματα από το Διαδίκτυο, καθώς αυτό εγκυμονεί κινδύνους για τους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία.

Πρωταθλήτρια η Κίνα

Τα πρωτεία στην ευρηματικότητα σε κομπογιαννίτικα αντιγριπικά σκευάσματα και συσκευές που διατίθενται μέσω Ίντερνετ και σε καταναλωτές της χώρας μας αναμφίβολα κατέχει η Κίνα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο «εξολοθρευτής» της νέας γρίπης, μία φορητή συσκευή με υπεριώδεις ακτίνες που υποτίθεται ότι σκοτώνουν τον ιό.

Ακόμα, κινέζικης προέλευσης είναι ο «αντιγριπικός» διακόπτης φωτός, τα συστήματα καθαρισμού αέρα με όζον, τα οποία «αποστειρώνουν» το περιβάλλον από τη νέα γρίπη, τα «έξυπνα» θερμόμετρα που καταλαβαίνουν αν ο πυρετός προέρχεται από τον ιό, ειδικές ηλεκτρονικές συσκευές που τον παγιδεύουν και πολλά άλλα…

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο