Την αποχώρησή της από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών ανακοίνωσε η Ονδούρα
Ανυποχώρητη παραμένει η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ονδούρας, η οποία όχι μόνο απορρίπτει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την επιστροφή του εκτοπισμένου προέδρου, Μανουέλ Σελάγια, αλλά ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.
103
Ανυποχώρητη παραμένει η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ονδούρας, η οποία όχι μόνο απορρίπτει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την επιστροφή του εκτοπισμένου προέδρου, Μανουέλ Σελάγια, αλλά ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών.
Πιο συγκεκριμένα, η κυβέρνηση που ανέλαβε την εξουσία στην Ονδούρα μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα αρνήθηκε να ικανοποιήσει την απαίτηση του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών για αποκατάσταση του εκτοπισμένου προέδρου Σελάγια στην εξουσία.
Κι ενώ ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα ήταν έτοιμος να ανακοινώσει την αναστολή της συμμετοχής της χώρας στη Σύνοδό του στην Ουάσινγκτον, η υπηρεσιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αποκηρύσσει τη «χάρτα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών» και αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Οργανισμό.
Πρόκειται για απόφαση που «τίθεται άμεσα σε εφαρμογή» ανακοίνωσε η υφυπουργός Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης, Μάρτα Αλβαράδο σε τηλεοπτικό διάγγελμα.
Ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ονδούρας δήλωσε ότι η καθαίρεση του προέδρου Σελάγια είναι «μη αναστρέψιμη». Τόνισε ακόμη στον επικεφαλής του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών ότι εάν ο εκτοπισμένος πρόεδρος επιστρέψει στη χώρα «θα συλληφθεί αμέσως».
Από την πλευρά του, ο Χοσέ Μιγκέλ Ινσούλσα, ο οποίος είχε συνομιλίες με στελέχη από το Φιλελεύθερο Κόμμα (PHL) και το Ανώτατο Δικαστήριο τόνισε ότι : «Το ξεκάθαρο αποτέλεσμα είναι ότι έχουμε μια σαφή ρήξη με τη Συνταγματική τάξη και αυτοί που τη διέπραξαν δεν έχουν προς το παρόν καμία προθέση να αλλάξουν την κατάσταση».
Μάλιστα ο Ινσούλσα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν βίαια επεισόδια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Γαλλία: Τα Στενά του Ορμούζ πρέπει να ανοίξουν ξανά, αλλά «όχι με οποιοδήποτε τίμημα»
- Λίβανος: Ο Γκουτέρες καλεί «όλα τα μέρη» να τηρήσουν «πλήρως» την κατάπαυση του πυρός
- Τραμπ: Ο πάπας Λέων είναι ελεύθερος να λέει ό,τι θέλει, αλλά έχει αδυναμίες στην εξωτερική πολιτική
- Το Ιράν χαιρετίζει τη συμφωνία του Λιβάνου με το Ισραήλ – «Εντάσσεται» στην εκεχειρία με τις ΗΠΑ
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: – Παραιτηθείτε… – Δεν εκβιάζομαι…
- Η βαθμολογία στη Euroleague και τα σενάρια για τον Παναθηναϊκό
- Μπαρτζώκας: «Το επίπεδο της Euroleague είναι καλύτερο από ποτέ»
- Europa League: Τα ζευγάρια των ημιτελικών – Πότε είναι ο τελικός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442