Επιτυχής η επέμβαση του Διαμαντίδη στους κοιλιακούς
Εγχειρίστηκε στην αθλητική κήλη ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών το πρωί της Πέμπτης και το μεσημέρι της Παρσκευής θα πάρει εξιτήριο. Όλα πήγαν καλά, σύμφωνα με τον διευθυντή της Γενικής και Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος και εγχείρησε το διεθνή γκαρντ του Παναθηναϊκού.
105
Εγχειρίστηκε στην αθλητική κήλη ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών το πρωί της Πέμπτης και το μεσημέρι της Παρσκευής θα πάρει εξιτήριο. Όλα πήγαν καλά, σύμφωνα με τον διευθυντή της Γενικής και Λαπαροενδοσκοπικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, ο οποίος και εγχείρησε το διεθνή γκαρντ του Παναθηναϊκού.
Το πρόβλημα στους κοιλιακούς μύες αποκαταστάθηκε και θα ξεκινήσει το πρόγραμμα αποθεραπείας, διάρκειας 4-6 εβδομάδων, υπό την επίβλεψη του φυσιθεραπευτή των «πρασίνων», Ακη Παναγιωταρά, και του γυμναστή του Παναθηναϊκού, Σάββα Αρώνη.
Σε δύο ημέρες ο Διαμαντίδης θα αναχωρήσει για την ιδιαίτερη πατρίδα του, Καστοριά, όπου θα ακολουθεί πρόγραμμα αποκατάστασης και σε δέκα ημέρες θα επιστρέψει στην Αθήνα για να τον δει ο φυσιοθεραπευτής της ομάδας.
Το πρόγραμμα αποθεραπείας περιλαμβάνει μπάνια, ασκήσεις, κοιλιακούς και εν συνεχεία τρέξιμο, ενώ προοδευτικά θα ξεκινήσει βάρη. Αναμένεται να είναι σε θέση να αρχίσει χαλαρό τρέξιμο σε 3-4 εβδομάδες, ενώ στις 6 εβδομάδες (δηλαδή στις αρχές Αυγούστου) θα είναι έτοιμος από ιατρικής πλευράς.
«Η επέμβαση, λαπαροσκοπική εξωπεριτοναϊκή αποκατάσταση με πλέγμα του συνδρόμου κοιλιακών προσαγωγών δεξιά (ή αλλιώς κήλη αθλητών), εξελίχθηκε τέλεια», τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.
«Ήταν αναίμακτη, διήρκεσε περίπου μία ώρα και το αποτέλεσμα ήταν απολύτως επιτυχές σε ό,τι έχει σχέση με το τεχνικό κομμάτι. Έγιναν τρεις τομές των πέντε χιλιοστών, η όλη επέμβαση εξελίχθηκε με μεγέθυνση 10-15 φορές, που την καθιστά απολύτως ακριβή.
»Θα παραμείνει στο νοσοκομείο για ένα 24ώρο και αν αισθάνεται καλά θα βγει. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί σε λίγες μέρες και από εκεί και πέρα θα γίνει ατομικός σχεδιασμός για την αποκατάσταση, σε συνεργασία με το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού. Σε γενικές γραμμές σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζονται 4-6 εβδομάδες για την αποκατάσταση».
Ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, όπου η Εθνική έχει στόχο ένα μετάλλιο, η συμμετοχή του Διαμαντίδη παραμένει αμφίβολη. Ερωτηματικό αποτελεί κατά πόσο θα είναι έτοιμος αγωνιστικά ο κορυφαίος αμυντικός της Ευρωλίγκα για πέντε διαδοχικές σεζόν.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιόνας Καζλάουσκας, έχει εκφράσει την επιθυμία του να συμπεριληφθεί ο Διαμαντίδης στη δωδεκάδα ακόμη κι αν χρειαστεί να ενσωματωθεί πρώτη φορά επί πολωνικού εδάφους, αλλά η απόφαση ανήκει εξ ολοκλήρου στον ίδιο τον παίκτη, που αγωνίζεται ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι με το εθνόσημο στο στήθος από το Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας το 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ενίσχυση δυνάμεων στο νησί, ζητάει ο Δήμαρχος Πάρου
- «Χόρεψε ανάρμοστα μπροστά μου, ακύρωσε το νυφικό της συζύγου μου, την τελευταία στιγμή» – Μπρούκλιν Μπέκαμ Vs Βικτόρια Μπέκαμ
- Συνεδρίασε η Επιτροπή εκτίμησης κινδύνου για την κακοκαιρία – Εισήγηση για κλειστά σχολεία στην Αττική την Τετάρτη
- Μέλπω Ζαρόκωστα: Συγκίνηση και χειροκρότημα στο τελευταίο «αντίο»
- Ο Κωστούλας έστειλε μήνυμα στους οπαδούς της Μπράιτον: «Χαρούμενος για το πρώτο γκολ στο γήπεδό μας» (vid)
- Ισπανία: Συγκλονίζει η 6χρονη που επέζησε από τη σιδηροδρομική τραγωδία – Νεκροί οι γονείς της, ο αδελφός της και ο ξάδελφός της

