Αντίδραση της Λευκωσίας σε «εκβιασμούς» γύρω από τη θητεία της UNFICYP
Σε έντονα διαβήματα προς τον ΟΗΕ προέβη, σύμφωνα με το ΡΙΚ, η κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με προσπάθειες που φέρεται να καταβάλλονται για διασύνδεση του θέματος της παραμονής της UNFICYP με την πρόοδο των συνομιλιών για το Κυπριακό.
91
Σε έντονα διαβήματα προς τα Ηνωμένα Έθνη έχει προβεί, σύμφωνα με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ), η κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με προσπάθειες που φέρονται να καταβάλλουν Ουάσιγκτον και Λονδίνο για διασύνδεση του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανανέωση της θητείας της UNFICYP με την πρόοδο στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το ΡΙΚ, ο πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας έχει ήδη αποστείλει σχετική επιστολή στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η Λευκωσία δέχεται εκβιασμούς για μη ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ (UNFICYP).
Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρέσβης στη Λευκωσία, Φρανκ Ουρμπάντσικ, δήλωσε ότι η Κύπρος υφίσταται ως κράτος και δεν χρειάζεται την UNFICYP για να υπάρχει. Πρόσθεσε ότι η Κύπρος είναι κράτος-μέλος της EE και αυτό δεν μπορεί να τροποποιηθεί.
Σε ερώτηση αν η κυπριακή κυβέρνηση γνωρίζει την πρόταση για αλλαγή στους όρους εντολής της Ειρηνευτικής Δύναμης, ο Αμερικανός πρέσβης είπε ότι δεν υπάρχουν μυστικά στα Ηνωμένα Έθνη και το προσχέδιο του ψηφίσματος εξετάζεται στη Νέα Υόρκη, όπου διαβουλεύονται οι κυβερνήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: ένας πόλεμος που ο Τραμπ δεν μπορούσε (και δεν μπορεί) να κερδίσει
- Γιατί η Νικόλ Έγκερτ εγκατέλειψε το Baywatch όταν ήταν η κορυφαία σειρά του πλανήτη
- Δολιοφθορές στο δίκτυο δημοτικού φωτισμού καταγγέλλει Δημοτική Αρχή
- Κίνηση: Χάος στους δρόμους – «Κατακόκκινος» ο Κηφισός
- Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]
- Γράφει ιστορία ο Παπανικολάου: Έγινε τρίτος παίκτης με τα περισσότερα ματς στην Euroleague
- Κως: Συνελήφθη 59χρονη – Σκόπευε να πουλήσει 25.840 κροτίδες
- Δήμος Αθηναίων: Τρεις μονογονεϊκές οικογένειες θα λάβουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 22 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)













![Πειραιάς: Στο λιμάνι ο Κικίλιας – Πασχαλινές ευχές σε εργαζόμενους και ταξιδιώτες [εικόνες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/photo_5958678244989013067_y-315x220.jpg)





































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442