Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Νέα 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Νέα 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη. Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου διεκδικούν χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κανονικά τα μέσα μεταφοράς. Διετία λιτότητας προανήγγειλε ο Γ.Παπαθανασίου, ενώ ο ΟΟΣΑ καταγράφει διαχρονική αύξηση των φόρων στην Ελλάδα.

53

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση κατέρχεται η ΑΔΕΔΥ σήμερα, Πέμπτη. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σύμφωνα με το πληροφοριακό κέντρο του ΟΑΣΑ (185), στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν έχει προκηρυχθεί απεργία και άρα όλα τα μέσα συγκοινωνίας θα κινηθούν κανονικά.

Αναμένονται, ωστόσο, ματαιώσεις και αλλαγές στις πτήσεις της Ολυμπιακής και της Aegean, λόγω συμμετοχής της ΟΣΥΠΑ στην απεργία. Τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών στην περιοχή ευθύνης της Νομαρχίας Αθηνών.

Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Δημοσίου καλούνται να διεκδικήσουν χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.

Όπως επισημαίνει η ΑΔΕΔΥ, «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο βρίσκονται αντιμέτωποι με μια κυβερνητική πολιτική με ιδιαίτερη οξύτητα: στη μείωση των μισθών, του διαθέσιμου εισοδήματος και της αγοραστικής δύναμης, ενώ το επόμενο πεντάμηνο θα υπερβούν τις 20.000 οι εκκρεμείς αιτήσεις για εφάπαξ και ο χρόνος καταβολής της κύριας σύνταξης υπερβαίνει τους επτά (7) μήνες».

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι «νέα προβλήματα παρουσιάζονται στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με την περικοπή της δαπάνης για 90 και πλέον περιπτώσεις (αρκετές εκ των οποίων αφορούν ιδιαίτερα προβλήματα υγείας) εξαιτίας μη ορθής διαδικασίας νομιμοποίησής τους αλλά πλέον το αθώο η κυβερνητική ολιγωρία το καθιστά ύποπτο και απειλητικό».

Η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να υπάρξουν «συγκεκριμένες, δίκαιες και ορθές λύσεις, πολιτικές υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων».

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου διεκδικούν:

1. Άμεση χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας και του ΟΠΑΔ.

2. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

3. Ενιαία μόνιμη εργασιακή σχέση στο Δημόσιο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο