Όμηρος πειρατών ο πλοίαρχος αμερικανικού πλοίου στη Σομαλία
Το πλήρωμα του εμπορικού πλοίου σημαίας ΗΠΑ που είχαν καταλάβει πειρατές στη Σομαλία φαίνεται πως απέκτησε ξανά τον έλεγχο του πλοίου, σύμφωνα με αξιωματούχο του Αμερικανικού Πενταγώνου αν και ο πλοίαρχος είναι όμηρος των πειρατών, σύμφωνα με μέλη του πληρώματος.
91
Το πλήρωμα του εμπορικού πλοίου σημαίας ΗΠΑ που είχαν καταλάβει πειρατές στη Σομαλία φαίνεται πως απέκτησε ξανά τον έλεγχο του πλοίου, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.
Σύμφωνα με τον υποπλοίαρχο Κεν Κουίν, ο οποίος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με το CNN, οι τέσσερις πειρατές βρίσκονται στη σωσίβια λέμβο μαζί με τον πλοίαρχο.
«Από ότι καταλαβαίνουμε το πλήρωμα διαθέτει πάλι τον έλεγχο του πλοίου» δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου. Την πληροφορία επιβεβαίωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Φαίνεται πως το πλήρωμα κρατούσε έναν από τους πειρατές, ενώ οι άλλοι τρεις προσπάθησαν να διαφύγουν.
Το πλήρωμα αρχικώς κατάφερε να συλλάβει έναν από τους πειρατές και τον κρατούσε επί δώδεκα ώρες. Στη συνέχεια τον απελευθέρωσαν, μετά από συμφωνία για την παράλληλη απελευθέρωση του πλοιάρχου. Ωστόσο η συμφωνία αυτή δεν τηρήθηκε από τους πειρατές, σύμφωνα πάντα με τον Κεν Κουίν.
Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση του πλοιάρχου συνεχίζονται.
Για τις εξελίξεις ενημερώνεται και ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.
Το πλοίο Maersk Alabama, ιδιοκτησίας Δανίας, κατελήφθη από τους πειρατές 644 χλμ ανοιχτά του Μογκαντίσου. Στο πλοίο βρισκόταν πλήρωμα που αποτελείται από 21 Αμερικανούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Premier League: Έχασε ευκαιρία να κλειδώσει την πεντάδα η Άστον Βίλα – Ισοπαλία στο «Σίτι Γκράουντ»
- Ολυμπιακός: Η 11άδα για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Συναυλία Metallica: Ο κιθαρίστας των Gojira με μπλούζα «Όχι μετρό στην πλατεία Εξαρχείων»
- Το Ισραήλ απέλασε τους δύο ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla – Δεν απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος τους
- Πάτρα: Βγήκε με όπλο στους δρόμους και άρχισε να πυροβολεί
- Διπλωματική κινητικότητα για το Ουκρανικό – Ο Πούτιν πρότεινε τον Σρέντερ ως συντονιστή των διαπραγματεύσεων
- Λέσβος: Έκαψαν αυτοκίνητο πολίτη που κατήγγειλε κακοποιήσεις ζώων – H τρίτη φορά που δέχεται ανάλογη επίθεση
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Γυμναστικής και φυσικά πήρε το χρυσό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακη 10.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/guillermo-suarez-ngYaz4_SFqk-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442