Καταργούνται για ένα εξάμηνο τα τέλη χρήσης αεροπλάνων στα περιφερειακά αεροδρόμια
Την αναστολή-κατάργηση των τελών χρήσης (προσγείωσης και παραμονής) των αεροπλάνων στα περιφερειακά αεροδρόμια ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης σε κοινή συνέντευξη με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο.
27
Την αναστολή-κατάργηση των τελών χρήσης (προσγείωσης και παραμονής) των αεροπλάνων στα περιφερειακά αεροδρόμια ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης σε κοινή συνέντευξη με τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστα Μαρκόπουλο.
Με στόχο την τόνωση της τουριστικής κίνησης, σε μια δύσκολη όπως διαγράφεται χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, το μέτρο της κατάργησης των τελών για το εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου, δήλωσαν από κοινού οι υπουργοί, θα δώσει κίνητρα στους διεθνείς τουρ οπερέιτορς να διαμορφώσουν τα τουριστικά πακέτα τους προς Ελλάδα σε καλύτερες τιμές και να μην περιορίσουν τις πτήσεις τσάρτερ προς τη χώρα μας.
Όπως δήλωσε ο Κώστας Μαρκόπουλος, το όφελος για κάθε τουρίστα κυμαίνεται από 10 έως 12 ευρώ, ενώ το κόστος για το ελληνικό δημόσιο σημείωσε ότι ανέρχεται στα 8 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή ο κ. Στυλιανίδης ανάφερε ότι το μέτρο αυτό θα τονώσει την εμπορική δραστηριότητα των τοπικών κοινωνιών από την προσέλκυση των τουριστών που θα προκύψει από την εφαρμογή του.
Σύμφωνα πάντα με τον υπουργό Μεταφορών το μέτρο αυτό, αίτημα του τουριστικού κλάδου, θα αφορά και τις πτήσεις εσωτερικού, ενώ δεν αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο να επεκταθεί και για όλη τη χρονιά.
Σε ερώτηση αν υπάρχει δυνατότητα μειώσεων τελών και στο Ελευθέριος Βενιζέλος τονίστηκε, ότι αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται τέτοιο ζήτημα.
Στη δέσμη μέτρων που ανακοινώθηκαν με την έναρξη νέας τουριστικής χρονιάς περιλαμβάνονται και αυτά της αισθητικής αναμόρφωσης των αεροδρομίων προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ, όπως επίσης και η μελέτη για την Ανάπτυξη Γενικών Αεροδρομίων προκειμένου να προσελκύσουν πτήσεις Lear Jet.
Εντός του έτους αναμένεται να προκηρυχθούν και οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων μέσω της προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων.
Τέλος, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της τουριστικής κίνησης, σημείωσε ότι η κατάσταση βελτιώνεται εβδομάδα με την εβδομάδα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Γεραπετρίτης από Λιβύη: Προχωρήσουμε σε συζητήσεις για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ
- Τροχαία: Πενθήμερο εντατικών ελέγχων στην Αττική – Συνελήφθησαν 20 οδηγοί, οι 10 υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ο «συναγερμός» του Μπαρτζώκα και η… Μπαρτσελόνα
- Νίκος Μουτσινάς: Η guest εμφάνισή του στο Έχω παιδιά
- Αχαρνές: Συνελήφθη 25χρονος για διατάραξη κοινής ησυχίας – Το ηχοσύστημα μεγάλης ισχύος στο αυτοκίνητό του
- Τσιτσιπάς: «Αυτές είναι οι στιγμές που με κάνουν να απολαμβάνω πραγματικά το παιχνίδι»
- «Ήταν σχιζοφρενής» – Τι κατέθεσε ο ψυχίατρος για τον Γάλλο που «θέρισε» τη Ράνια
- Tι δουλειά έχει η Κιμ Καρντάσιαν στο Μπρόντγουεϊ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)



















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442