30

Υπεγράφη το απόγευμα της Δευτέρας η συμφωνία πώλησης της Ολυμπιακής στον Όμιλο MIG. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του τόνισε ότι κλείνει ένα προβληματικό κεφάλαιο στην υπόθεση του εθνικού αερομεταφορέα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι κλείνει οριστικά η περίοδος παρακμής της Ολυμπιακής, η οποία ταυτίστηκε με δυσβάσταχτα βάρη για τους Έλληνες φορολογούμενους και με σοβαρά νομικά προβλήματα με την ΕΕ.

«Οι Έλληνες πολίτες θα σταματήσουν να πληρώνουν 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, για τη συντήρηση μια υπερχρεωμένης εταιρείας που δεν μπορούσε να ορθοποδήσει με διαχειριστή το Δημόσιο. Υπολογίζεται ότι η νέα εταιρεία θα συνεισφέρει κάθε χρόνο, στα δημόσια ταμεία εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ.»

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα για τη λύση η κυβέρνηση δούλεψε συστηματικά και οργανωμένα, ενώ διαπιαπραγματεύθηκε σκληρά, για να εξασφαλίσει την αναγκαία σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής.

«Διασφαλίσαμε πλήρως τους εργαζόμενους της εταιρείας. Ακολουθήσαμε στην όλη διαδικασία το δρόμο της διαφάνειας και της νομιμότητας. Και έτσι πετύχαμε το στόχο μας.»

Τέλος, σημείωσε ότι η εξέλιξη αποκτά μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι η λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Ζάππειο Μέγαρο. Από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου και από την πλευρά της MIG ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Παρόντες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο υπουργός Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδης.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, η Ολυμπιακή περνάει στα χέρια ενός ισχυρού και αξιόπιστου επενδυτή.

O ίδιος τόνισε ότι μέχρι σήμερα η Ολυμπιακή κόστιζε στους Έλληνες 350 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «κάναμε το καθήκον μας, ήταν αδιανόητο να μην υπάρχει Ολυμπιακή».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε για μια νέα Ολυμπιακή υγιή, πολύ δυνατή και αναπτυσσόμενη προς όφελος των μετόχων της MIG, των εργαζομένων, του τουρισμού και της οικονομίας.

Ο Όμιλος MIG αναλαμβάνει τον έλεγχο της Ολυμπιακής την 1η Οκτωβρίου 2009.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ