Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον Όμιλο MIG πέρασε και επίσημα η Ολυμπιακή Αεροπορία

Στον Όμιλο MIG πέρασε και επίσημα η Ολυμπιακή Αεροπορία

Υπεγράφη το απόγευμα της Δευτέρας η συμφωνία πώλησης της Ολυμπιακής στον Όμιλο MIG. Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δήλωσή του τόνισε ότι κλείνει οριστικά η περίοδος παρακμής της ΟΑ, η οποία ταυτίστηκε με δυσβάσταχτα βάρη για τους Έλληνες φορολογούμενους και με σοβαρά νομικά προβλήματα με την ΕΕ.

30

Υπεγράφη το απόγευμα της Δευτέρας η συμφωνία πώλησης της ΟλυμπιακήςστονΌμιλο MIG. Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του τόνισε ότι κλείνει ένα προβληματικό κεφάλαιο στην υπόθεση του εθνικού αερομεταφορέα.

Συγκεκριμένα ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι κλείνει οριστικά η περίοδος παρακμής της Ολυμπιακής, η οποία ταυτίστηκε με δυσβάσταχτα βάρη για τους Έλληνες φορολογούμενους και με σοβαρά νομικά προβλήματα με την ΕΕ.

«Οι Έλληνες πολίτες θα σταματήσουν να πληρώνουν 1 εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, για τη συντήρηση μια υπερχρεωμένης εταιρείας που δεν μπορούσε να ορθοποδήσει με διαχειριστή το Δημόσιο. Υπολογίζεται ότι η νέα εταιρεία θα συνεισφέρει κάθε χρόνο, στα δημόσια ταμεία εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ.»

Ο πρωθυπουργός είπεακόμα για τη λύση η κυβέρνηση δούλεψε συστηματικά και οργανωμένα, ενώ διαπιαπραγματεύθηκε σκληρά, για να εξασφαλίσει την αναγκαία σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής.

«Διασφαλίσαμε πλήρως τους εργαζόμενους της εταιρείας. Ακολουθήσαμε στην όλη διαδικασία το δρόμο της διαφάνειας και της νομιμότητας. Και έτσι πετύχαμε το στόχο μας.»

Τέλος, σημείωσε ότι η εξέλιξη αποκτά μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι η λύση του χρόνιου αυτού προβλήματος πραγματοποιήθηκε σε μια πολύ δύσκολη διεθνή οικονομική συγκυρία.

Η συμφωνία υπεγράφη στο Ζάππειο Μέγαρο. Από την πλευρά του ελληνικού δημοσίου υπέγραψε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου και από την πλευρά της MIG ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Παρόντες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιάκαι ο υπουργός Μεταφορών Ευρ.Στυλιανίδης.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτή τη δύσκολη διεθνή συγκυρία, η Ολυμπιακή περνάει στα χέρια ενός ισχυρού και αξιόπιστου επενδυτή.

O ίδιος τόνισε ότι μέχρι σήμερα η Ολυμπιακή κόστιζε στους Έλληνες 350 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο αντιπρόεδρος της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συμφωνίας, τονίζοντας ότι «κάναμε το καθήκον μας, ήταν αδιανόητο να μην υπάρχει Ολυμπιακή».

Ο ίδιος δεσμεύτηκε για μια νέα Ολυμπιακή υγιή, πολύ δυνατή και αναπτυσσόμενη προς όφελος των μετόχων της MIG, των εργαζομένων, του τουρισμού και της οικονομίας.

Ο Όμιλος MIG αναλαμβάνει τον έλεγχο της Ολυμπιακής την 1η Οκτωβρίου 2009.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024