Ομάδες νεαρών τα έκαναν γυαλιά-καρφιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ανάστατο το κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αποτελούμενη πάνω από 40 άτομα εμφανίστηκε ξαφνικά το μεσημέρι της Παρασκευής στο Κολωνάκι και κρατώντας πέτρες, ξύλα, λοστούς και άλλα αντικείμενα, κατέστρεψε βιτρίνες καταστημάτων, τράπεζες και ΙΧ. Επίθεση σε τράπεζες και στη Θεσσαλονίκη. Πολιτική κόντρα για την έξαρση της βίας.
Ανάστατο το κέντρο της Αθήνας, όταν ομάδα αποτελούμενη πάνω από 40 άτομα εμφανίστηκε ξαφνικά στο Κολωνάκι, σπάζοντας βιτρίνες καταστημάτων, τράπεζες και ΙΧ με πέτρες, ξύλα, λοστούς και άλλα αντικείμενα.
Η ομάδα των νεαρών κουκουλοφόρων ξεκίνησε από το ύψος της πλατείας Κολωνακίου και κινήθηκε προς την οδό Πινδάρου, την οδό Σκουφά και τη Σόλωνος, καταστέφοντας στη διαδρομή παρκαρισμένα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού, τράπεζες και βιτρίνες καταστημάτων.
Βομβαρδισμένο τοπίο θύμιζαν μετά την επιδρομή οι οδοί Σκουφά, Σόλωνος, Πινδάρου, Διδότου, Βουκουρεστίου, Ηρακλείτου.
Οι νεαροί άφησαν πίσω τους προκηρύξεις, ζητώντας την αποφυλάκιση κάποιων ατόμων που δικάζονται.
Συγκεκριμένα, άφησαν τυπωμένα φέιγ-βολάν, με τα οποία ζητούσαν την απελευθέρωση αναρχικού που βρίσκεται φυλακισμένος για ληστεία. «Λευτεριά στον Γιώργο Βούτση-Βογιατζή που απαλλοτρίωσε την Εθνική Τράπεζα στο Γκύζη» έγραφαν τα φέιγ-βολάν.
Μετά την επιδρομή τους, οι άγνωστοι κατέληξαν στα Εξάρχεια, ενώ κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν προς το κτίριο της Νομικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν στα σημεία των επιθέσεων δέκα λεπτά αφότου η ομάδα των νεαρών έφυγε από την περιοχή του Κολωνακίου.
Νωρίτερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα σε υποκατάστημα τράπεζας, προκαλώντας φθορές στην τζαμαρία, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανένας υπάλληλος ή πελάτης.
Τα ξημερώματα, μάλιστα, άγνωστοι αφαίρεσαν ΑΤΜ από τράπεζα σε σούπερ μάρκετ στο Πανόραμα της Θεσσσαλονίκης.
Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Χρ.Μαρκογιαννάκης από το βήμα της Βουλής προανήγγειλε τη θεσμοθέτηση ενός οργανισμού που θα διαχειρίζεται το πρόβλημα της εγκληματικότητας στο κέντρο της Αθήνας.
* Εν τω μεταξύ, με προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στο δίκτυο Indymedia, η ομάδα «Αναρχική Πρόσκρουση-Κομμάντο Ζυλ ΜπονόΤον» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό της Τοπικής Οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας στα Πετράλωνα στις 6 Μαρτίου και την επίθεση με εμπρηστικό μηχανισμό στην Aspis Bank στην οδό Αγ. Αλεξάνδρου στο Π. Φάληρο στις 10 Μαρτίου. Ως αίτημα τους ανέφεραν την απελευθέρωση του Γιώργου Βούτση-Βογιάτζη.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας