Επίσκεψη στους Αγιους Τόπους στις 8-15 Μαΐου θα πραγματοποιήσει ο Πάπας Βενέδικτος
Τους Αγιους Τόπους θα επισκεφτεί ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ στο διάστημα 8-15 Μαΐου, ανακοίνωσε ο ίδιος μετά την κυριακάτικη λειτουργία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα επισκεφτεί αρχικά την Ιορδανία και θα μεταβεί στη Βηθλεέμ, στα εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής και στο Ισραήλ.
Τους Αγιους Τόπους θα επισκεφτεί ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ στο διάστημα 8-15 Μαΐου, ανακοίνωσε ο ίδιος την Κυριακή, μετά την λειτουργία.
Όπως είπε, θα βρεθεί στους τόπους όπου έζησε ο Ιησούς και θα προσευχηθεί για «το πολύτιμο δώρο της ενότητας και της ειρήνης στη Μέση Ανατολή και για όλη την ανθρωπότητα».
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού θα επισκεφτεί αρχικά την Ιορδανία. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βηθλεέμ στα εδάφη της Παλαιστινιακής Αρχής και στο Ισραήλ όπου θα παραμείνει για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Νωρίτερα, στο διάστημα 17-23 Μαρτίου ο Πάπας Βενέδικτος θα επισκεφτεί την Αφρική, με σταθμούς στο Καμερούν και την Αγκόλα.
Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του προκαθήμενουτης Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στην περιοχή από το 2000, όταν βρέθηκε εκεί ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β που ζήτησε συγγνώμη για τα αδικήματα των χριστιανών έναντι των εβραίων διαμέσου των αιώνων.
Οι σχέσεις της Αγίας Έδρας και του Ισραήλ διαταράχτηκαν όταν ο καρδινάλιος Μαρτίνο παρομοίωσε τη Γάζα, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ισραηλινής επιδρομής,με «μεγάλο στρατόπεδο συγκέντρωσης» και όταν ο Πάπας Βενέδικτος ήρε τον αφορισμόεπισκόπου που είχε αρνηθεί την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions