Το Πακιστάν πρέπει να κηρυχθεί τρομοκρατικό κράτος, υποστηρίζει η Ινδία
Η διεθνής κοινότητα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει το Πακιστάν τρομοκρατικό κράτος, ανακοίνωσε το Σάββατο η Ινδία, έπειτα από την απόφαση του Ισλαμαμπάντ να απελευθερώσει τον επιστήμονα που παραδέχτηκε ότι πούλησε πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν, τη Β. Κορέα και τη Λιβύη.
30
Ηδιεθνής κοινότητα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να κηρύξει το Πακιστάν τρομοκρατικό κράτος, ανακοίνωσε το Σάββατο η Ινδία, έπειτα από την απόφαση του Ισλαμαμπάντ να απελευθερώσει τον επιστήμονα Αμπντούλ Καντίρ Χαν, ο οποίος έχει παραδεχτεί δημοσίως ότι έχει πουλήσει πυρηνική τεχνολογία στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Λιβύη.
«Έφτασε η ώρα για τη διεθνή κοινότητα να σκεφτεί αν θα κηρύξει το Πακιστάν τρομοκρατική χώρα» δήλωσε ο Μάνις Τιουάρι, εκπρόσωπος του Κόμματος του Κογκρέσου στο Νέο Δελχί.
Σύμφωνα πάντως με το Reuters, η δήλωση του Τιουάρι εκφράζει μόνο τη θέση του Κόμματος του Κογκρέσου και όχι όλης της κυβέρνησης συνασπισμού.
Ο Χαν, ο άνθρωπος που βρέθηκε στο επίκεντρο του πιο πλέον σοβαρού σκανδάλου διάδοσης πυρηνικών όπλων, αφέθηκε ελεύθερος την Παρασκευή, έπειτα από πενταετή κατοίκον περιορισμό.
Ο επιστήμονας, πατέρας της ατομικής βόμβας στο Πακιστάν, είχε ομολογήσει το 2004 ότι ηγήθηκε δικτύου που επί δεκαπέντε χρόνια πωλούσε απόρρητες πληροφορίες, τεχνολογικές συμβουλές και εξοπλισμό στο Ιράν, τη Βόρεια Κορέα και τη Λιβύη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vid)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442