Πρωτοφανής απάτη… αθάνατης ιταλικής έμπνευσης για «μπαράζ» κλήσεων στους δρόμους
Το... τέλειο έγκλημα έστησαν αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι στην Ιταλία, οργανώνοντας πρωτοφανή απάτη για να «κόβουν» περισσότερες κλήσεις στο δρόμο. Αλλαξαν τις ρυθμίσεις στα φανάρια για να γίνεται το πορτοκαλί κόκκινο μόλις σε τρία δευτερόλεπτα και οι κλήσεις απογειώθηκαν!
51
Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται 109 αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλλοι στην Ιταλία, οι οποίοι είχαν οργανώσει μία πρωτοφανή απάτη για να «κόβουν» περισσότερες κλήσεις στον δρόμο.
Οι κατηγορούμενοι είχαν αλλάξει τις ρυθμίσεις στους φωτεινούς σηματοδότες, έτσι ώστε το πορτοκαλί φανάρι να γίνεται κόκκινο σε μόλις τρία δευτερόλεπτα, ενώ ο νόμος ορίζει ότι η αλλαγή πρέπει να γίνεται σε πέντε ή έξι δευτερόλεπτα.
Αποτέλεσμα ήταν όλο και περισσότεροι οδηγοί να περνούν με κόκκινο, η Τροχαία να «κόβει» πολυάριθμες κλήσεις, οι οποίες έφτασαν τις 100.000 και οι δήμοι από το 2005 έως το 2007 να έχουν αυξήσει τα έσοδα τους κατά 300%!
Συνολικά, τα… .έσοδα που έχουν συγκεντρωθεί από τους οδηγούς που έπεσαν θύματα της απάτης ανέρχονται σε 130 εκατομμύρια ευρώ.
Από τα 109 άτομα που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, οι 63 είναι αστυνομικοί, οι 39 δημοτικοί υπάλληλοι, ενώ διερευνώνται και οι επιχειρήσεις έξι διευθυντών ιδιωτικών υπηρεσιών.
«Για τους δήμους ήταν η κότα με το χρυσό αβγό. Για τους οδηγούς ήταν το βαμπίρ που τους ρουφούσε το αίμα» γράφει η ιταλική Repubblica…
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΗΠΑ – Ιράν: Ποια είναι τα κύρια σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου
- Η ΑΕΚ γιόρτασε στα μπουζούκια την κατάκτηση του πρωταθλήματος (vids)
- Το πραγματικό πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί χρειάζεται βαθιά πολιτική αλλαγή και όχι απλώς κυβερνητική εναλλαγή
- Ασυμπτωματικός και χωρίς καμία ένδειξη ασθένειας ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου με τον χανταϊό
- Οι ομάδες που θα συνθέσουν το ζευγάρι του επόμενου Betsson Super Cup Ελλάδας
- Βύρων Κοτζαμάνης: «Το 2060 οι Ελληνες θα είμαστε όσοι και τη δεκαετία του 1960 αλλά πολύ πιο μεγάλοι σε ηλικία»
- «Τόσο Πολύ»: Το νέο πρωτότυπο έργο της Μυρτώς Παπαχριστοφόρου στο Θέατρο Μικρό Γκλόρια
- Ηράκλειο: Σοκ από τον βαρύ τραυματισμό της 28χρονης μητέρας 4 παιδιών – Τι εξετάζουν οι Αρχές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442