Οι εξελίξεις στη Γάζα κυριάρχησαν στην ομιλία του κ. Βαρθολομαίου για το Νέο Έτος
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και η αβεβαιότητα που επικρατεί στον πλανήτη λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης κυριάρχησαν στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Νέο Έτος. Η ομιλία του κ. Βαρθολομαίου έγινε στη διάρκεια της καθιερωμένης εκδήλωσης στην Αίθουσα του Θρόνου, στο Φανάρι.
Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και η αβεβαιότητα που επικρατεί στον πλανήτη λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης κυριάρχησαν στην ομιλία του Οικουμενικού Πατριάρχη για το Νέο Έτος
Ο κ. Βαρθολομαίος σημείωσε ότι οι τελευταίοι καιροί είναι ιδιαίτερα δύσκολοι για την ανθρωπότητα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην παγκόσμια οικονομική κρίση, τις κατά τόπους εντάσεις και την έξαρση της τρομοκρατίας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα και εξέφρασε την ελπίδα οι μεσολαβητικές προσπάθειες του πρωθυπουργού της Τουρκίας να έχουν αποτελέσματα.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στους χριστιανούς ανά τον κόσμο, αλλά και στην Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης, στέλνοντας «καίριον μήνυμα ότι υπάρχωμεν και θα υπάρχωμεν με προοπτικάς, συντονισμού, εργασίας, επιβιώσεως».
Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Αλέξιου, αρχιεπισκόπου Τιβεριάδος, για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά.
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.