"Χριστουγεννιάτικες ευχές…Traction, Φίνος, Κλακ & άλλα ελληνικά"
Ένα εορταστικό, χριστουγεννιάτικο Traction με μια καλή δόση από παλιό ελληνικό κινηματογράφο και πρωταγωνιστές… μηχανοκίνητα θα δείτε σήμερα.
Ο Κώστας Στεφανής και οι συνεργάτες της εκπομπής, συγκεντρώνονται γύρω από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και θυμούνται μαζί μας μνημειώδεις σκηνές μηχανοκίνητης δράσης από τις πιο αγαπημένες ελληνικές ταινίες.
Ο χορός των αναμνήσεων ανοίγει με το ‘Υπάρχει και φιλότιμο’ και το σπαρταριστό τροχαίο ατύχημα που είχαν οι ήρωες της ταινίας. Τη σκυτάλη παραλαμβάνει το ‘καλέ μου άνθρωπε, ξέρεις από βέσπα;’ του Θανάση Βέγγου από το ‘Τρελός, παλαβός και Βέγγος’ , ενώ στην ταινία ‘Σχολή για σοφερίνες’ παρακολουθούμε το ‘χορό’ της Μαίρης Μεταξά στα πεντάλ ενός κάμπριο, καθώς μάταια προσπαθεί να μυηθεί στα μυστικά της οδήγησης.
Κι από την κωμωδία περνάμε στο περιπετειώδες μελό, την ‘Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου’ με τον Νίκο Ξανθόπουλο και την καταδίωξη δύο βαρέων οχημάτων στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Αν όμως μιλάμε για καταδίωξη, ποιος φίλος της αυτοκίνησης δεν θα ήθελε να βρίσκεται στο τιμόνι της BMW 2002 που οδηγεί ο Νίκος Κούρκουλος σε ρυθμούς αγώνα ανάβασης, στην «Κατάχρησης Εξουσίας».
Στη συνέχεια, ο Κώστας Στεφανής και οι συνεργάτες του θυμούνται την πιο χαρακτηριστική ίσως σκηνή της ταινίας ‘Ζητείται επειγόντως γαμπρός’, όπου η Ρένα Βλαχοπούλου, στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να βρει τον άντρα της ζωής της, δέχεται να γίνει συνοδηγός του Ανδρέα Μπάρκουλη σε μια κανονική ανάβαση. Επίσης, στην ταινία ‘Τζιπ, περίπτερο και αγάπη’ ο Νίκος Σταυρίδης αναζητά, ως περιπτερούχος, τη σωτηρία του από τη μάστιγα της μεταπολεμικής Αθήνας, που δεν είναι άλλη από τα τζιπ.
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, στις 14.50 στο Mega.
- Αιφνίδια αποχώρηση Μπιλ Γκέιτς και νέες σκηνές χάους στη Σύνοδο ΑΙ στην Ινδία
- Δήμαρχος Ήλιδας: Οι κατολισθήσεις και οι καθιζήσεις έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο
- Θεσσαλονίκη: Συγκεντρώθηκαν 23.000 υπογραφές για διενέργεια δημοψηφίσματος για το μέλλον της ΔΕΘ
- Νότια Κορέα: Ο Γιουν Σουκ Γεόλ καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για οργάνωση εξέγερσης στη χώρα
- Τι συμβαίνει στη Χάποελ Τελ Αβίβ: Παραιτήθηκαν δύο βασικά μέλη της διοίκησης
- Βουλή: Επιστολή ΠΑΣΟΚ σε Κακλαμάνη για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Να συνεχιστεί η εξεταστική επιτροπή»