Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Nέα δρομολόγια που θα συνδέουν τα νησιά του Β.Αιγαίου με Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα

Nέα δρομολόγια που θα συνδέουν τα νησιά του Β.Αιγαίου με Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Καβάλα

Νέα τακτικά δρομολόγια που θα συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το Λαύριο, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, ανακοίνωσε ο ΥΕΝ Αν.Παπαληγούρας μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Λύση και στο πρόβλημα των Λήμνου, Άη Στράτη και Ψαρρών με δρομολόγιο τρεις φορές την εβδομάδα με ταχύπλοο από Λαύριο έως Καβάλα.

93

Νέα τακτικά δρομολόγια που θα συνδέουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με το Λαύριο, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα, ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Αναστάσης Παπαληγούρας μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Λύση στο πρόβλημα των τριών νησιών: Λήμνου, Άη Στράτη και Ψαρρών, που εδώ και 15 ήμερες είχαν μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή συγκοινωνία λόγω οικονομικών προβλημάτων της εταιρίας ΣΑΟΣ, που οφείλει δεδουλευμένα στους ναυτικούς που απεργούν.

Συγκεκριμένα:

1. Δύο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται δρομολόγιο, με επιστροφή, ταχυπλόου Επιβατηγού – Οχηματαγωγού πλοίου που θα συνδέει το Λαύριο, τα Ψαρά, τον Αγ. Ευστράτιο, τη Λήμνο, και την Καβάλα.

2. Δύο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται δρομολόγιο, με επιστροφή, Επιβατηγού – Οχηματαγωγού πλοίου που θα συνδέει την Ικαρία, τη Σάμο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο και τη Θεσσαλονίκη.

3. Δύο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται δρομολόγιο, με επιστροφή, Επιβατηγού – Οχηματαγωγού πλοίου που θα συνδέει την Ικαρία, την Σάμο, τη Χίο, την Μυτιλήνη, τη Λήμνο και την Καβάλα.

Επιπλέον για την άμεση έκτακτη αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την απεργία της Π.Ν.Ο. εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων από ακτοπλοϊκή εταιρία, προς την οποία υπήρξε αυστηρή σύσταση του υπουργείου για άμεση εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων της, τόσο απέναντι των νησιωτών, όσο και σχετικά με την εκτέλεση των δρομολογίων, αποφασίστηκαν τρία έκτακτα δρομολόγια με ταχύπλοο Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο με επιστροφή που θα συνδέουν το Λαύριο, τα Ψαρρά, τον Αη Στράτη, την Καβάλα.

Τέλος αποφασίστηκε η προέκταση του δρομολογίου από Πειραιά μέσω Μυτιλήνης προς Λήμνο και Καβάλα σε περίπτωση μη ομαλοποίησης της σύνδεσης μέχρι τη σύγκλιση του Σ.Α.Σ. την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο